StoryEditorOCM
Crna kronikaPOJEDINOSTI NESREĆE U LJUTOJ

Dvoje pregaženih Amerikanaca stigli su iz Utaha

Piše DV
2. listopada 2017. - 15:36

Policija je pogibiju dvoje američkih izletnika pri udaru turističkog autobusa na parkiralištu restorana Konavoski dvori okarakterizirala kao nesretan slučaj.

U službenom priopćenju PU dubrovačko-neretvanske stoji kako je do nesreće u konavoskom mjestu Ljuta došlo u nedjelju oko 12.30 sati kada je 43-godišnjak parkiravao putnički autobus dubrovačkih registracijskih oznaka krećući se vozilom unatrag:
- Pri tome je udario u dvoje državljana SAD-a, 68-godišnjaka i 71-godišnjakinju, koji su se u tom trenutku nalazili uz zadnji dio autobusa, a koji su od zadobivenih ozljeda preminuli na mjestu događaja – kažu iz policije i dodaju kako je očevidom na mjestu nesreće rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika, a tijela preminulih su prevezena na Odjel patologije dubrovačke bolnice.

Neslužbeno se doznaje da su žrtve bizarne nesreće turisti iz američke savezne države Utah koji su u posjet Dubrovniku i okolici doplovili na krstarenju.Stradali muškarac (68) na putovanju je bio sa suprugom, dok je 71-godišnja žena na put krenula sa kćerkom.
O eventualnim sankcijama za vozača turističkog autobusa koji je goste iz Gruža prevezao na kobni izlet do Konavoskih dvora ne može se govoriti sve dok ne budu poznati rezultati vještačenja kojim će se utvrditi pojedinosti tragedije. Zasad je poznato tek da 43-godišnjak prigodom naleta autobusom na dvoje Amerikanaca nije bio pod utjecajem alkohola, te da se radi o iskusnom vozaču.
 

19. travanj 2024 17:49