StoryEditorOCM
Crna kronikaOPĆINSKI SUD U DUBROVNIKU: ŠTO JE ISTINA

Teleportacija okrivljenoga: istodobno u Zagrebu i u šetnji kraj suda?!

1. rujna 2017. - 14:30

Na Kaznenom odjelu dubrovačkog Općinskog suda u Dubrovniku danas nije održana rasprava protiv Igora Žuvele (64), Ivice Sentića (57) i Ante Milojevića (45), optuženih za počinjenje kaznenih djela prisile i prijetnje u sklopu grupe te protiv Mara Kristića (38), okrivljenog za poticanje na počinjenje tih kaznenih djela.

Rasprava nije održana zbog nepostojanja uvjeta odnosno činjenice da na raspravu nisu došli svi okrivljenici. Naime, odvjetnica Ana Birimiša je izvjestila kako se dan prije čula sa svojim branjenikom Milojevićem koji ju je "izvjestio da je kod supruge, u Zagrebu, te nije znao da je danas planirana rasprava". Stoga je početak suđenja odgođen za sredinu listopada za kada se valja nadati da će svi okrivljenici poštivati instituciju suda. Naime, potvrđeno nam je da je, teleportacijom ili na neki drugi jednako čedesni način, Milojević, samo desetak minuta nakon neuspjelog početka rasprave, viđen kako šeta neposredno pored suda! Ako to nije vrijeđanje suda, tada je u najmanju ruku riječ o nekorektnom odnosu prema braniteljici, inače poznatoj i cijenjenoj dubrovačkoj odvjetnici.

Inače, bivši tajnik Županijskog nogometnog saveza Jozo Ostojić, navedenu četvorku osobnom tužbom tereti kako su ga uz niz prijetnji 27. svibnja 2011. godine oko 12,15 sati po ulasku u ured Županijskog nogometnog saveza u Sportskoj dvorani u Gospinu polju prisilili da odmah napusti svoj ured, ispred kojeg je u tom trenutku Kristić s još jednom osobom čuvao stražu. Kad je to odbio, Sentić je Ostojiću zaprijetio “Ured odmah napusti, to je pitanje života ili smrti, na vrijeme sam te upozoravao da napustiš Pera Vićana”. Potom je s uperenim prstom Milojević, unoseći se u lice, Ostojiću zaprijetio da pripazi kome će što prijaviti, osobito policiji:- Znam gdje stanuješ, koga imaš od obitelji: ženu i dvije kćeri, jer ako im se išta dogodi, sam si kriv jer smo te na vrijeme upozorili”. Nakon tih prijetnji Ostojić izlazeći iz ureda pita Sentića je li svjestan što radi te dobiva odgovor “Odlazi dok je još vrijeme”.

Ostojićeva zagrebačka odvjetnica Vesna Rogulj je predložila a sud prihvatio da se kao svjedok ispita ibivši predsjednik ŽNS Cvijeto Bratoš te tužiteljeva supruga rafaela Ostojić, ali je sud, za sada, prihvatio samo prijedlog Bratoša dok će se o pozivanju drugog svjedoka naknadno odlučivati.

Dok je sutkinja Općinskog suda odlučivala o novom terminu početka sušenja, novinari su mogli čuti kako je okrivljeni Sentić poluglasno komentirao:- Pored svih poštenih stvari u nogometu ova je najvažnija! Boj se onog tko je (s)viko bez golemoga mrijeti jada!

Rasprava je do sada više puta odgađana jer je okrivljenog Kristića štitio imunitet saborskog zastupnika. Inače, okrivljeni Žuvela se odlučio braniti osobno i bez odvjetnika, dok Sentića brani odvjetnik Ognjen Dabelić, Milojevića zastupa Ana Birimiša a Kristića odvjetnik Dino Hadžiomerović. Preostaje nam vidjeti hoće li na iduću raspravu doći svi okrivljenici ili će sud biti prisiljen zatražiti pomoć policije za prisilno dovođenje na raspravu.

19. travanj 2024 09:45