Vijesti Crna kronika

PRESUDOM ŽUPANIJSKOG SUDA U DUBROVNIKU

Dvije godine za pokušaj ubojstva u Klubu pomoraca

PRESUDOM ŽUPANIJSKOG SUDA U DUBROVNIKU

Zbog pokušaja ubojstva hrvatskog ratnog vojnog invalida Gorana Žuvele 3. prosinca 2016. godine oko podneva u Klubu pomoraca "Miho Pracat" u povijesnoj jezgri Grada, u Ulici kneza Damjana Jude, umirovljeni hrvatski branitelj Željko "Žika" Raguž (46) oglašen je krivim i osuđen na dvije godine zatvora. Sud je zaključio da je u dokaznom postupku potvrđena optužnica dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva prema kojoj je Raguž, nožem oštrice duge 9,5 cm s leđa pokušao ubiti Žuvelu u predio između vrata i lateralnog ruba lijevog ramena, probivši mu odjeću i zadavši ubodnu ranu duboku 1,5 cm a koja je okarakterizirana samo kao lakša tjelesna ozljeda i bez tragične posljedice po Žuvelu.

Prema presudi izrečenoj ispod minimalno moguće, Raguž mora snositi i sudske troškove, a izričući presudu sud je za Raguževu obranu zaključilo da je iskrena i realna te joj je povjerovalo u svemu osim dijelu u kojem tvrdi da nije htio ubiti Žuvelu. Sudsko vijeće je povjerovalo Ragužu i to da je bio isprovociran te nije htio sukob, a stav je suda: da je Raguž htio samo zaprijetiti, ne bi Žuvelu nožem ubo baš u vitalni dio tijela.

Inače, Ragužu se kao već odsluženi dio kazne priznaju četiri mjeseca provedena u istražnom zatvoru. Danas su na prijedlog optuženikove braniteljice, dubrovačke odvjetnice Vedrane Belin, kao svjedoci obrane saslušani Davor Jurin, Eduard "Edo" Šuljak, Pero Đuraš "Medo", Nikola Arkulin i Zvonko Dubravčić. Oni su svjedočili na okolnosti verbalnih prijetnji koje je Žuvela uputio optuženiku u jutarnjim satima na dan kad je pokušao ubojstvo.

Na kraju dokaznog postupka svjedočio je i okrivljeni Raguž, ali o svemu mnogo detaljnije čitajte sutra u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

ŠPANJOLSKA Marinović strijelac, ali...

ŠPANJOLSKA Marinović strijelac, ali...
ElPozo Murcia za koju igra hrvatski reprezentativac iz Mokošice, Dario Marinović,pobjedom je započela novu sezon...
ŠPANJOLSKA Marinović strijelac, ali...