StoryEditorOCM
DubrovnikIZVJEŠĆE POLICIJE

Ukrajinac krao mobitele, Slovenac dilao kokain

Piše DV
21. kolovoza 2017. - 12:54

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem 24-godišnji državljanin Ukrajine osumnjičen je za nezakoniti prelazak državne granice i dva kaznena djela krađe.
Sumnjiči se da je 15. kolovoza iz pravca Crne Gore nezakonito ušao u RH, pješice, izvan graničnog prijelaza, nakon čega je autostopom došao do Dubrovnika gdje je počinio prvu krađu na način da je s radnog pulta jedne trgovine otuđio mobilni uređaj. Potom je došao u Korčulu s namjerom da otputuje u Split, međutim prethodno je sa šanka ugostiteljskog objekta također otuđio mobilni uređaj. Oba mobitela su vraćena vlasnicima, a ukrajinski je državljanin, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kaznena djela krađe predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
- Temeljem naloga Prekršajnog suda u Dubrovniku u večernjim satima u subotu, 18. kolovoza, obavljena je pretraga stana u Dubrovniku kojeg koristi 35-godišnji državljanin Slovenije. Prije početka pretrage policija je kod osumnjičenog pronašla ukupno devet manjih pakiranja kokaina spremnih za prodaju dok je pretragom u ormaru pronađeno još 25 grama kokaina i digitalna vaga.
Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, osumnjičeni slovenski državljanin je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
- Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik dvije ženske osobe u dobi od 18 i 21 godine sumnjiče se da su u jutarnjim satima jučer, 20. kolovoza, prilikom obilaska gradskih zidina, iz torbe državljanke Kine otuđile novčanik u kojem se nalazio novac i bankovne kartice.
Zbog sumnje da su počinile kazneno djelo krađe, osumnjičene su, uz kaznenu prijavu, predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je 31 prometna nesreća. Radi se o 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 16 s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba teže, a 12 ih je lakše ozlijeđeno.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 941 represivnu mjeru od kojih izdvajamo 487 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 84 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 60 prekršaja zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa, 51 mjera zbog nepropisnog pretjecanja i 33 mjere poduzete prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.
Tijekom ovog tjedna, odnosno od danas do nedjelje, 27. kolovoza, policijski službenici prometne policije pojačano će nadzirati brzinu kretanja vozila.

19. travanj 2024 01:00