Vijesti Crna kronika

KAFIĆI U ULICI MIHA PRACATA

Ponovno gužva, ali bez cipelarenja

KAFIĆI U ULICI MIHA PRACATA

Ukupno osmero hrvatskih državljana, od kojih petorica uz uporabu lisičina, uhićeno je u ranim jutarnjim satima u srijedu 9. kolovoza nakon noćnog incidenta i remećenja javnog reda i mira u ulici miha Pracata u povijesnoj jezgri Grada. Nakon toga svi su dovedeni na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Dubrovnik, odnosno u Villa Palmu, a potom tri sudionika narušavanja uz kaznene prijave zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje i kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, dovedeni pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko- neretvanske. Uz to, još su tri osobe u redovnoj proceduri kazneno prijavljene nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.

Podsjetimo, do incidenta je došlou ranim jutarnjim satima ispred spomenutog ugostiteljskog objekta a u incidentu je sudjelovalo šest hrvatskih državljana koji su, kako je izvjestila PU dubrovačko- neretvanska, na naročito drzak i nepristojan način narušavali javni red i mir. Tom prilikom je jedan mladić (23) kao sudionik uputio ozbiljnu prijetnju ženskoj osobi koja je bila sudionica tog narušavanja javnog reda i mira. Policija je izvjestila i o tome kako su prilikom intervencije policijskih službenika sudionici događaja i osobe koje su se s njima nalazile u društvu prijetili su i vrijeđali policajce sprječavajući ih u obavljanju njihovih službenih zadaća.

Protiv svih šestero osoba Prekršajnom sudu u Dubrovniku podneseni su optužni prijedlozi za kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je 23-godišnjak i kazneno prijavljen za prijetnju. Preostale dvije uhićene osobe su, uz optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dovedeni dežurnom sucu Prekršajnog suda u Dubrovniku.

Nije bez značaja naglasiti kako ovaj put, za razliku od lani, nitko od sudionika ovog događaja nije ozlijeđen. A lani je, podsjetimo i to,  bilo i cipelarenja trudnice a sudski je postupak završen tek skoro pola godine nakon tog događaja...

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Ljekarna Male braće na kalendarima

Ljekarna Male braće na kalendarima
Različiti izdavači više puta tiskali su publikacije, razglednice i članke o staroj ljekarni Male braće. Fotograf...
Ljekarna Male braće na kalendarima

ITALIJA Lider dobio prvaka

ITALIJA Lider dobio prvaka
Umana Reyer Venezia, aktualni prvak, izgubila je derbi 11. kola u gostima od Brescie, lidera prvenstva, s 90:71....
ITALIJA Lider dobio prvaka