StoryEditorOCM
Crna kronikaKAFIĆI U ULICI MIHA PRACATA

Ponovno gužva, ali bez cipelarenja

Piše PSD.
11. kolovoza 2017. - 16:16

Ukupno osmero hrvatskih državljana, od kojih petorica uz uporabu lisičina, uhićeno je u ranim jutarnjim satima u srijedu 9. kolovoza nakon noćnog incidenta i remećenja javnog reda i mira u ulici miha Pracata u povijesnoj jezgri Grada. Nakon toga svi su dovedeni na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Dubrovnik, odnosno u Villa Palmu, a potom tri sudionika narušavanja uz kaznene prijave zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje i kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, dovedeni pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko- neretvanske. Uz to, još su tri osobe u redovnoj proceduri kazneno prijavljene nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.

Podsjetimo, do incidenta je došlou ranim jutarnjim satima ispred spomenutog ugostiteljskog objekta a u incidentu je sudjelovalo šest hrvatskih državljana koji su, kako je izvjestila PU dubrovačko- neretvanska, na naročito drzak i nepristojan način narušavali javni red i mir. Tom prilikom je jedan mladić (23) kao sudionik uputio ozbiljnu prijetnju ženskoj osobi koja je bila sudionica tog narušavanja javnog reda i mira. Policija je izvjestila i o tome kako su prilikom intervencije policijskih službenika sudionici događaja i osobe koje su se s njima nalazile u društvu prijetili su i vrijeđali policajce sprječavajući ih u obavljanju njihovih službenih zadaća.

Protiv svih šestero osoba Prekršajnom sudu u Dubrovniku podneseni su optužni prijedlozi za kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je 23-godišnjak i kazneno prijavljen za prijetnju. Preostale dvije uhićene osobe su, uz optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dovedeni dežurnom sucu Prekršajnog suda u Dubrovniku.

Nije bez značaja naglasiti kako ovaj put, za razliku od lani, nitko od sudionika ovog događaja nije ozlijeđen. A lani je, podsjetimo i to,  bilo i cipelarenja trudnice a sudski je postupak završen tek skoro pola godine nakon tog događaja...

19. travanj 2024 03:24