Vijesti Crna kronika

NAKON UHIĆENJA OSUMNJIČENOG NAPADAČA U SPLITU

Zbog napada na taksistu Splićaninu (21) određen istražni zatvor

NAKON UHIĆENJA OSUMNJIČENOG NAPADAČA U SPLITU

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor u trajanju do 30 dana za Splićanina Marka Milića (21) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo sudjelovanje u tučnjavi s posljedicom teških tjelesnih ozljeda. 

Naime, riječ je o pripadniku grupe napadača koja je u petak 28. srpnja tijekom na završetku prosvjeda dubrovačkih autotaksista na predjelu Jadranske magistrale kod Zvekovice nasilno prepriječila put taksistu Bošku Dragunu i tom ga prilikom pretukli šakama, nogama i bejzbol palicom. Ista je grupa napala još dvojicu dubrovačkih taksista - i srećom - samo ih lakše ozlijedila. 

Milić je uhićen u nedjelju 30. srpnja na području Splita te je sutradan priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te je protiv njega, dvojice 22-godišnjaka, jednog 29-godišnjaka i jednog 21-godišnjaka, svi iz Splita  podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela  „Sudjelovanja u tučnjavi“. 

Ostali počinitelji su za sada nedostupni, za istima je raspisana potraga i poduzimaju se mjere traganja

Kazneni zakon Republike Hrvatske za počinjeno djelo predviđa vremenske kazne u trajanju do tri godine zatvora. 

Još uvijek od nadležnih nismo dobili očitovanje kojoj grupi građana su pripadali napadači, ali smo neslužbeno doznali kako je Milić danas poricao sudjelovanje u fizičkom napadu na taksiste.

A. Kalajdžić

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

MAGIC POBIJEDIO Hezonja ostao na klupi

MAGIC POBIJEDIO Hezonja ostao na klupi
Orlando Magic je dobio kod kuće Miami Heat sa 116:109. Zadnji put je pobjedom otvorio novu NBA sezonu 2012. godi...
MAGIC POBIJEDIO Hezonja ostao na klupi