StoryEditorOCM
Crna kronikaOPĆINSKI KAZNENI SUD

Nepravomoćno osuđen Nikola Kovačević koji je automobilom pokosio supružnike iz Dubrovnika

Piše PSD.
12. srpnja 2017. - 17:47

Bivši nogometaš Nikola Kovačević nepravomoćno je osuđen na 4 i pol godine zatvora zbog vožnje u pijanom stanju kada je u travnju prošle godine usmrtio Dubrovčane Ljiljanu i Aleksandra Kusulovića. Uz zatvorsku kaznu, koja mu je izrečena na Općinskom kaznenom sudu, Kovačević će i sedam godina ostati bez vozačke dozvole. Na izricanje kazne nije došao.

Optužnica ga tereti da se 11. travnja u 21.43 sati vozio Audijem po Maksimirskoj te je dolaskom do tramvajske stanice udario u metalnu staklenu ogradu pješačkog pothodnika, nakon čega je ušao u raskrižje s Domjanićevom i Kvaternikovim trgom gdje je udario u nogostup i semafor. Nakon toga je okrznuo pročelje kbr 1. Domjanićeve ulice, da bi 15 metara dalje od tog kućnog broja naletio na skupinu pješaka. No, ni tada nije stao nego je Audijem naletio na prometni znak i u kante za smeće. Kovačević je istrčao iz Audija i počeo bježati. Prolaznici su ga zadržali do dolaska policije.

Ljiljana Kusalović je umrla na mjestu nesreće od višestrukih prijeloma, nagnječenja pluća i lubanje s oštećenjem mozga. Njezin suprug Aleksandar u bolnici se borio za život dva dana, no prijelom baze lubanje, kralježnice, ključne kosti, nagnječenja mozgovine i pluća te krvarenja bili su preteški.

19. travanj 2024 20:17