Vijesti Crna kronika

TRNOVICA-ČEPIKUĆE-VISOČANI

Dva kanadera stigla u pomoć vatrogascima u Dubrovačkom primorju, u dva dana izbacili 1300 tona vode!

TRNOVICA-ČEPIKUĆE-VISOČANI

Dva Canadaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika, upućena su danas ponovno na gašenje požara na lokaciji Trnovica - Čepikuće - Visočani u Dubrovačkom primorju.

Ovo je treći dan zaredom kako na prostranom požarištu Dubrovačkog primorja djeluju zračne protupožarne snage. Tijekom prethodna dva dana Canadairi su ostvarili oko 40 sati naleta izbacivši oko 1300 tona vode na požarište.

Površina požarišta do sada se procjenjuje na cca 350 ha. Prema izvješću županijskog vatrogasnog zapovjednika Simovića jutros su na terenu i vatrogasci iz JVP Metkovića, DVD Kula i DVD Metković (ukupno 11 vatrogasaca).

Angažirane snage: 80 vatrogasaca i 20: JVP-e: Dbk primorje, Dubrovački vatrogasci, Konavle i Mljet, DIVP Dubrovnik, DVD-i od Čilipa do Putnikovića. Uz zemaljske snage gase i dva canadaira koji su na terenu.

Najviše otvorenog plamena ima na predjelu Točionik- poljen a zaustavljeno je širenje požara na području Čepikuće i Trnovica.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 26 požarišta (10 u Šibensko-kninskoj, osam u Splitsko-dalmatinskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Zadarskoj te jedno u Ličko-senjskoj županiji).

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

FILM TJEDNA Liga pravde

FILM TJEDNA Liga pravde
Samo je tri tjedna trebalo čekati odgovor DC Comisca na konkurentski Marvelov blockbuster 'Thor:Ragnarok'. Skand...
FILM TJEDNA Liga pravde

Sveti Nikola uz Magic Show Luke Vidovića

Sveti Nikola uz Magic Show Luke Vidovića
Kako bi obilježili dan svetog Nikole, jednog od najomiljenijih svetaca i zaštitnika djece, Dubrovački Vrtovi Sun...
Sveti Nikola uz Magic Show Luke Vidovića