StoryEditorOCM
Crna kronikaKAD JE PODUZETNI SUGRAĐANIN POGREŠNO USMJEREN

Uspjela mu jedna provala pa počinio i drugu

19. lipnja 2017. - 15:30

Zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela teške krađe policija je osumnjičenog mladog pralnika (31) uhitila i predala pritvorskom nadzorniku PU u Villa Palmi, a nakon saslušanja kod dežurnog državnog odvjetnika sproveden je sucu istrage Županijskog suda koji mu je odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana.

Uhićenju i istražnom zatvoru prethodile su dvije provalne krađe i oštećenja tuđe imovine, što su kaznena djela za koja se mladić osnovano sumnjiči da ih je počinio. Naime, inspektori Policijske postaje Gruda sumnjiče ga da je u petak 16. lipnja poslijepodne na parkiralištu u Kuparima, nasilno otvorio spremište ispod sjedišta mopeda u vlasništvu djevojke (28) te ukrao novac, dokmente i kreditne kartice. Nakon toga je razbio staklo na osobnom vozilu u turiste 57) te otuđio domaći i strani novac, osobne dokumente i razne bankovne i kreditne kartice i iskaznice.

Ukupno pričinjena materijalna šteta iznosi oko 14 tisuća kuna. Prava je šteta što mladi sugrađanin s ovako izraženim poduzetničkjimn sklonostima nije pravilno usmjeren. U tom bi slučahju vejrojatno postigao zadivljujuće učinke u gospodarstvu. Ovako, možda će prije poduzetništva izrečenu presudu morati odraditi za opće a ne osobno dobro.  

23. travanj 2024 20:34