StoryEditorOCM
Crna kronikaOPASNOSTI NA MORU

Požar glisera- izbjegnuta tragedija u Meljinama

10. lipnja 2017. - 14:53

Jučer predvečer u akvatoriju Meljina u susjednoj Crnoj Gori izbjegnuta je tragedija na moru kada se tijekom plovidbe zapalio jedan privatni gliser crnogorskih oznaka. Tragedijaje i incident većih razmjera izbjegnuti su zahvaljujući prisebnosti dvojice mještana te hercegnovskih vatrogasaca.

Prema podacima hercegnovskog Radio Jadrana, nešto prije 19 sati u moru nedaleko restorana Leut i hotela RR u Meljinama, došlo je do otvorenog plamena na spomenutom gliseru koji se u dimu i kao u nekom akcionom filmu nekointrolirano kretao prema obali. Ipak, među šetačima je bilo i onih prisebnih koji su intervenirali i snašli se na način da su zgravili protupožarni aparat iz restorana te ugasili motor koji se zapalio. Srećom, i vatrogasci su brzo došli i spriječena je veća nesreća.

Očevidci pričaju kako su vatrogasci uskočili u more i popeli se u gliser na kojem je izbio požar na instalacijama. Brzo su skinuli kontakt s akumulatora i spriječili širenje požara. Kratko nakon toga, gliser je otegljen u Marinu Zelenika.
 

20. travanj 2024 02:38