StoryEditorOCM
Crna kronikaDOLIJALI KORČULANSKI PLANTAŽERI

Supružnici iz Čare uzgajali 'travu'

Piše DV
1. lipnja 2017. - 13:57

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni pritvor u trajanju do 30 dana osumnjičenom mještaninu (26) Čare na otoku Korčuli zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanje uživanja droga. Riječ je o otočaninu koji je zajedno sa svojom suprugom (23) na pravoj maloj plantaži uzgajao marihuanu. Poloicija je DORH-u kazneno prijavila i suprugu te još dvije osobe: njihova neputa inče maloljetnika (16) i jednog mladića (19) iz Blata.

Dosadašnjim su kriminalističkim istraživanjem inspektori Odjela za suzbijanje kriminaliteta droga PU dubrovačko- neretvanske utvrdili da su supružnici iz Čare na predjelu Privala proizvodili marihuanu. Sadili su indijsku konoplju te je potom preprodavali. Jučer su temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku na području Vela Luke i Čare pretražene dvije kuće koje osumnjičenici koriste, a otkriveno je više od 3 kg marihuane. Oduzete su i dvije drobilice a na području Vela Luke na spomenutom predjelu je, na plantaži indijske konoplje, pronađeno i uz potvrdu oduzeto ukupno 12 stabljika visine 60- 110 cm.

Tijekom višetjedne krim- istrage je utvrđena i sumnja da je suprug bez naknade dio proizvedene marihuane dao svom neputu, inače srednjoškolcu (16) iz Čare, koji ju je dalje preprodavao ili bez naknade davao na uživanje većem broju učenika škole koju pohađa, pa čak i pučkoškolcima! Kod golobradog je mladića u sklopu kriminalističkog istraživanja pronađena i, uz potvrdu, oduzeta manja količina marihuane.

Temeljitim je kriminalističkim istraživanjem otkriven i mladi Blaćanin (19) koji je tijekomk posljednjih mjesec dana omogućavao trošenje droge bez naknade ne samo maloljetniku nego i njegovim vršnjacima i to u negovom osobnom vozilu. Tjekom istrage, policija je kod ovog Blaćanina pronašla tri sadnice indijske konoplje koje su izrasle do visine 23- 75 cm.
Recmo i to da je jutros, kako doznajemo, uz kaznenu prijavu policijskom pritvorskom nadzorniku predana i osumnjičena supruga čije će privođenje dežurnom državnom odvjetniku uslijediti u roku 24 sata po okončanju operativne kriminalističke istrage.

Mladi Čaranin (16) i Blaćanin (19) su također kazneno prijavljeni, a okončanje istrage će dočekati na slobodi.


 

25. travanj 2024 02:46