Vijesti Crna kronika

OSUMNJIČEN 33-GODIŠNJAK

Državni proračun oštetio za devetsto tisuća kuna

OSUMNJIČEN 33-GODIŠNJAK

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije 33-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to povredu prava iz socijalnog osiguranja, neisplatu plaće, utaju poreza ili carine i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga na štetu Državnog proračuna RH i 19 svojih zaposlenika.

Utvrđena je sumnja da je 33-godišnjak, kao vlasnik obrta sa sjedištem u Dubrovniku, od ožujka do rujna 2016. g. u radni odnos primio 16 djelatnika čiji radni odnos nije prijavio ili je prijavio s velikom zakašnjenjem, nadležnom uredu za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Osim toga, s navedenim djelaticima kao i s još troje djelatnika dogovarao je naknadu plaće u obliku provizije za obavljene poslove koja je ovisila o broju napravljenih i naplaćenih rezervacija izleta koje su prodali za njegov obrt. Takve naknade plaće je isplaćivao u gotovom novcu, a da pri tom nije obračunavao propisana zakonska davanja.
Također je utvrđeno da nije iskazivao stvarno ostvarene prihode obrta te je, s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza na dodanu vrijednost i poreza na dohodak, poreznoj upravio davao netočne podatke o ostvarenim primicima, odnosno dohotku, čime je Državnom proračunu RH pričinio štetu od gotovo 900 tisuća kuna.

Istraživanjem je utvrđeno da osumnjičeni u svojim poslovnim knjigama nije uredno evidentirao sve poslovne promjene temeljem kojih se utvrđuju obveze s osnova poreznih davanja.
Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Jesen kakva se samo poželjeti može

Jesen kakva se samo poželjeti može
Jesen u Gradu ni po čemu nije kao jesen u kontinentalnom dijelu Hrvatske: lijepo su vrijeme brojni sugrađani i j...
Jesen kakva se samo poželjeti može

Pokrenut projekt „Ljubav na kvadrat"

<strong>Pokrenut projekt „Ljubav na kvadrat"</strong>
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima posjetio je jučer dječji dom Sveta Ana u Vinkovcima povod...
Pokrenut projekt „Ljubav na kvadrat"

Novi broj Dubrovačkog vjesnika

Novi broj Dubrovačkog vjesnika
ISTRAŽILI SMO HOĆE LI SE ZBOG UNESCO-ve ZAŠTIĆENE KONTAKTNE ZONE GRADITI BRANITELJSKO NASELJE NA NUNCIJATI   RAZ...
Novi broj Dubrovačkog vjesnika