StoryEditorOCM
Crna kronikaGOSPODARSKI KRIMINAL

Nije mu se plaćao porez pa novac zadržao za sebe

Piše PSD.
18. travnja 2017. - 12:51

Provedenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije 58-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela i to utaju poreza ili carine, zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Sumnjiči se da, kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Cavtatu, tijekom nekoliko mjeseci u 2011. nije iskazivao stvarno ostvareni promet ugostiteljskog objekta koje posluje na području Dubrovnika, čime je prikrio i izbjegao obvezu plaćanja poreza u iznosu preko 44 tisuće kuna. Također se sumnjiči da je samo dio novca stvarno ostvarenog prometa položio na žiro račun trgovačkog društva dok je ostatak ostvarenog gotovinskog prometa u iznosu od 192 tisuće kuna, koje nije prikazao u poslovnim knjigama, koristio za izmirivanje tekućih troškova, a dio novca u iznosu od 52 tisuće kuna zadržao je za sebe.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i da od rujna 2011. do travnja 2012. u svojim poslovnim knjigama nije uredno evidentirao sve poslovne promjene temeljem kojih se ostvaruju obveze osnova poreznih davanja. Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.
 

20. travanj 2024 14:10