StoryEditorOCM
Crna kronikaCENTAR 112 O POSLJEDNJEM DANU OŽUJKA

Dan s četiri požara

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
1. travnja 2017. - 10:56

Posljednji dan ožujka pamtit ćemo po ukupno četiri požara a prema priopćenju županijskog Centra 112 vatrogasci su na prvu intervenciju izašli nakon što je Centar u 11,19 sati zaprimio dojavu građana koji su uočili dim u Lumbardi. Intervenirali su pripadnici DVD Korčula u ugasili požar.

Kao u filmu, točno u podne je stigla dojava o požaru na Grudi, nasuprot Konavoskog polja. O svemu su javljeno članovima JVP Konavle a intervencijom je koordinirao županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović. Požar su gasili JVP Konavle te Državna vatrogasna interventna postrojba Dubrovnik kao i DVD-i Čilipi i Župa Dubrovačka. Neprocjenjiva je i pomoć protupožarnog zrakoplova canadaira te je požar lokaliziran i ugašen a požarište se još uvijek nadzire kako se zbog vjetra ne bi ponovno aktiviralo.

Već u 12,07 sati Centar je zaprimio dojavu o požaru u Blatskom polju te je na intervenciju upućeno DVD Blato čiji su pripadnici i taj požar ubrzo lokalizirali te ugasili.

Pauza za vatrogasce nije dugo trajala i 16,01 sati stigla je dojava o požaru na predjelu Sveti Jakov, zbog čega je žurno intervenirala Javna vatrogasna postrojba Dubrovnik koja je požar ugasila već oko 17 sati.

 
 
 
 

16. travanj 2024 19:06