Vijesti Crna kronika

CENTAR 112 O POSLJEDNJEM DANU OŽUJKA

Dan s četiri požara

CENTAR 112 O POSLJEDNJEM DANU OŽUJKA

Posljednji dan ožujka pamtit ćemo po ukupno četiri požara a prema priopćenju županijskog Centra 112 vatrogasci su na prvu intervenciju izašli nakon što je Centar u 11,19 sati zaprimio dojavu građana koji su uočili dim u Lumbardi. Intervenirali su pripadnici DVD Korčula u ugasili požar.

Kao u filmu, točno u podne je stigla dojava o požaru na Grudi, nasuprot Konavoskog polja. O svemu su javljeno članovima JVP Konavle a intervencijom je koordinirao županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović. Požar su gasili JVP Konavle te Državna vatrogasna interventna postrojba Dubrovnik kao i DVD-i Čilipi i Župa Dubrovačka. Neprocjenjiva je i pomoć protupožarnog zrakoplova canadaira te je požar lokaliziran i ugašen a požarište se još uvijek nadzire kako se zbog vjetra ne bi ponovno aktiviralo.

Već u 12,07 sati Centar je zaprimio dojavu o požaru u Blatskom polju te je na intervenciju upućeno DVD Blato čiji su pripadnici i taj požar ubrzo lokalizirali te ugasili.

Pauza za vatrogasce nije dugo trajala i 16,01 sati stigla je dojava o požaru na predjelu Sveti Jakov, zbog čega je žurno intervenirala Javna vatrogasna postrojba Dubrovnik koja je požar ugasila već oko 17 sati.

 
 
 
 

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Prvi spomen franjevačke bolnice

Prvi spomen franjevačke bolnice
Općenito je prihvaćeno mišljenje da se ljekarna Male braće nalazi u prostoru samostana onoliko dugo koliko je i ...
Prvi spomen franjevačke bolnice