StoryEditorOCM
Crna kronikaPALEŽ U VILI SUNČANICA

Dvojici osumnjičenih za podmetanje požara određen istražni zatvor

Piše DV
24. veljače 2017. - 16:06

Dežurni sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor u trajanju do 30 dana za dvojicu mladića koje se sumnjiči za podmetanje požara u srijedu navečer u Vili Sunčanica u Ulici branitelja Dubrovnika 6.

Neslužbeno se doznaje da su za palež u kojemu je teško ozlijeđena 82- godišnja stanarka kuće osumnjičeni L.V. (25) i Z.Z.(21) iz Nove Mokošice.


Obojica osumnjičenih jutros su, prvi oko 10. 30 sati, a drugi pola sata kasnije, privedeni nakon što je kriminalističkog istragom ustanovljeno da se u kući Kalauz u Vili Sunčanica radilo u podmetnutom požaru.



Mladići su, navodno, otprije poznavali jednog od braće Kalauz koji je Z.Z.-a optužio za krađu predmeta iz njegove kuće. Dvojica osumnjičenih su se, prema neslužbenim saznanjima, pod utjecajem alkohola preksinoć zaputili u Vilu Sunčanicu kako bi se razračunali s poznanikom, no nisu ga našli.

Međutim, prozor sobe u kući Kalauz gdje se nalazila kućna bibilioteka bio je otvoren, pa su mladići ušli unutra i upaljačem zapalili dio pokućstva. To se pokazalo kobnim, jer se zbog drvenih podova starinske kuće plamen brzo proširio i progutao cijeli objekt.
Dubrovački vatrogasci su iz zapaljene kuće izvukli gotovo nepokretnu 82-godišnjakinju, koja je s teškim opeklinama na više od 60 posto tijela i teškim ozljedama respiratornog sustava prebačena u splitsku bolnicu.


 
Dokaže li im se krivnja, za ovo kazneno djelo osumnjičenima prijeti do 10 godina zatvora.

Kako neslužbeno doznajemo, za sada se samo dvojica uhićenika, inače nezaposleni, sumnjiče za palež.




Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske izvijestili su kako su nakon kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik i Službe kriminalističke policije dvojica muškaraca u dvadesetim godinama osumnjičeni za teška kaznena djela protiv opće opasnosti u svezi kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Mokošanima se na teret stavlja da su u srijedu, 22. veljače, oko 22.30 sati, namjerno izazvali požar na obiteljskoj kući u Ulici branitelja Dubrovnika u kojemu je teže ozlijeđena 82-godišnjakinja, dok je kuća gotovo u potpunosti izgorjela.

 

20. travanj 2024 05:27