StoryEditorOCM
Crna kronikaIZVJEŠĆE POLICIJE

Albanci i Afganistanci na Badnjak nezakonito prešli državnu granicu

Piše DV
27. prosinca 2016. - 10:58

Tijekom subote, na Badnjak, 24. prosinca, u dva odvojena slučaja 13 osoba pokušalo je nezakonito ući u Republiku Hrvatsku. Radi se o pet albanskih državljana koji su nezakonito, pješice ušli u RH u blizini MCGP Klek. Njih je prethodno, prije graničnog prijelaza iz vozila iskrcao državljanin Albanije koji je potom državnu granicu prešao zakonito, preko navedenog državnog prijelaza, te ih je ponovno ukrcao u vozilo nakon što su nezakonito prešli državnu granicu.
U drugom se slučaju radi o osam državljana Afganistana koji su navedenog dana u popodnevnim satima nezakonito ušli u RH iz pravca Crne Gore iznad mjesta Dubravka u Konavlima.
Svim stranim državljanima određena je zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od po jedne ili dvije godine, te su postupkom readmisije predani policijskim službenicima Crne Gore. Albanski državljanin koji je pomagao u nezakonitom prelasku državne granice prekršajno je sankcioniran.
Tjedno izvješće za promet
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća. Radi s o četiri prometne nesreće s materijalnom štetom i sedam s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a osam je lakše ozlijeđeno.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 543 represivne mjere od čega izdvajamo 307 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 24 mjere poduzete prema vozačima koji za vrijeme vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla i 42 mjere poduzete zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.
 

19. travanj 2024 12:20