StoryEditorOCM
Crna kronikaUHIĆEN U PLOČAMA

Pješice preko Debelog Brijega pa trajektom iz Trpnja

14. studenog 2016. - 13:26

Zbog krivotvorenja osobne isprave, sudac istrage Županijskogg suda u Dubrovniku odredio je državljaninu (25) Bosne i Hercegovine istražni zatvor u trajanju do 30 dana. Naime, Bosanac je u petak 11. studenog uvečer uićen u trajektnoj luci Ploče nakon što je trajektom iz Trpnja stigao u Ploče gdje je prilikom kontrole policijskim službenicima na uvid predočio osobne dokumente: osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu i hrvatsku putovnicu na ime osobe za koju je provjerom utvrđeno da ne postoji.
Neslužbeno so doznali kako je riječ o državljaninu BiH iz Zvornika koji je u Hrvatsku u petak rano ujutro ušao ilegalno, pješice preko brda Debeli Brijeg a potom se prebacio do Pelješca i Trpnja u kojem se ukrcao na spomenuti trajekt. Nakon uhićenja, osumnjičeni je Bosanac uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko- neretvanske te mu je zbog nezakonitog prelaska državne granice određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u napšoj zemlji.
Prema zakonskoj odredbi, navedena će se zabrana aktivirati od dana njegove prisilne readmisije odnosno udaljenja s teritorija RH u Crnu Goru iz koje je i ušao u našu zemlju.

18. travanj 2024 07:57