StoryEditorOCM
Crna kronikaOPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO DUBROVNIK

Poljakinja optužena za izbjegavanje carinskog nadzora

9. studenog 2016. - 14:58

Zbog izbjegavanja carinskog nadzora i rukovanja opoćeopasnim tvarima Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv poljskle državljanke Viktorije Barinove (45).
Poljakinji se stavlja na teret da je bez potrebne dozvole Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost 12. rujna ove godine u 12,53 sati na prilikom izlaska iz Republike Hrvatske preko međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Karasovići u svome osobnom vozilu toyota corolla poljskih registracija prevozila jednu staklenu kutijicu i tri platnene vrećice ispunjene ionizirajućom tvar. Prema vještačkom nalazu zagrebačkog Instituta Ruđer Bošković riječ je o radioaktivnim elementima Ra-226, U-235, U-238. Također, Poljakinja je posjedovala i više ogrlica i narukvica koje su sadržavale ionizirajuće tvari U-235 i U-238.
U optužnici koja je proslijeđena dubrovačkom Općinskom sudu predloženo je i produljenje istražnog zatvora do okončanja sudskog postupka, a očekuje se kako će uskoro biti zakazano i ročište pred tim sudom.

26. travanj 2024 04:23