Vijesti Crna kronika

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Protekli tjedan zabilježeno 14 prometnih nesreća

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća. Radi s o 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 5 s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a tri lakše ozlijeđene. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 398 represivnih mjera od čega izdvajamo 166 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 33 mjere poduzete prema vozačima koji za vrijeme vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla i 29 mjere poduzete zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

U noći sa subote na nedjelju 5./6. studenog na području Postaje prometne policije Dubrovnik provedena je akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača. U sklopu akcije alkotestirano je 65 vozača od kojih je zbog vožnje pod utjecajem alkohola sankcionirano njih 8. Najveća zabilježena koncentracija alkohola od 2,41 g/kg izmjerena je 49-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka koji je u kontroli prometa zaustavljen na Boninovu.
 
Izdvajamo slučaj prekršajnog sankcioniranja 32-godišnjeg državljanina Kosova koji je upravljajući osobnim vozilom švicarskih nacionalnih oznaka na državnoj cesti D-8 u mjestu Kupari nepropisno pretjecao kolonu vozila ugrozivši promet vozilima iz suprotnog smjera (uletio u škare). Potom mu je u mjestu Gruda uređajem za nadzor brzine kretanja vozila (tzv. presretač) izmjerena brzina kretanja 113 km/h u mjestu gdje je brzina ograničena na 60 km/h.  Za počinjene prometne prekršaje vozač je kažnjen novčanom kaznom  i zaštitnom mjerom vremenskog ograničenja korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH.
 

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

FILM TJEDNA Liga pravde

FILM TJEDNA Liga pravde
Samo je tri tjedna trebalo čekati odgovor DC Comisca na konkurentski Marvelov blockbuster 'Thor:Ragnarok'. Skand...
FILM TJEDNA Liga pravde

Sveti Nikola uz Magic Show Luke Vidovića

Sveti Nikola uz Magic Show Luke Vidovića
Kako bi obilježili dan svetog Nikole, jednog od najomiljenijih svetaca i zaštitnika djece, Dubrovački Vrtovi Sun...
Sveti Nikola uz Magic Show Luke Vidovića