StoryEditorOCM
Crna kronikaIZVJEŠĆE POLICIJE

Opet Albanci švercaju drogu, Trpanjac prijetio policajcu

Piše DV
2. studenog 2016. - 12:06

Tijekom popodnevnih sati u nedjelju, 30. listopada, ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak, dok se kao suputnik u vozilu nalazio 47-godišnjak, oboje državljani Albanije.
Detaljnom graničnom kontrolom koju su obavili policijski službenici Policijske postaje Gruda i djelatnici Graničnog carinskog ureda Karasovići u podvozju vozila uočene su preinake zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje te je zatražen nalog za pretragu vozila. Pretragom su u bočnim pragovima vozila pronađeni spremnici u kojima se nalazilo 11 kg i 20 g marihuane koja je bila pakirana u 20 paketa.   
Dvojica albanskih državljana su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
- U subotu, 29. listopada, oko 8.30 sati, ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Zaton Doli, osobnim vozilom albanskih nacionalnih oznaka pristupio je 44-godišnji albanski državljanin koji je tijekom obavljanja granične kontrole policijskim službenicima na uvid dao  albansku putnu ispravu za koju je utvrđeno da se radi o krivotvorini.
Albanski je državljanin uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.  
- Tijekom popodnevnih sati u nedjelju, 30. listopada, u Ulici kralja Tomislava u Trpnju 38-godišnjak je parkirao svoje osobno vozilo preko obje kolničke trake blokiravši promet u oba pravca.  Prilikom intervencije policijskih službenika 38-godišnjak je odbio pomaknuti vozilo te je vrijeđao i prijetio policijskim službenicima nakon čega je uhićen i doveden na kriminalističko istraživanje.
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu za kazneno djelo prijetnje, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok je zbog narušavanja javnog reda i mira prekršajno sankcioniran.  
 

 

27. travanj 2024 06:05