StoryEditorOCM
Crna kronikaCIJELO SELO ŠMRČE BIJELO

Policija na Karasovićima otkrila gomilu kokaina. Crnogorsko tržište zavijeno u crno

Piše Jadran Kapor
27. listopada 2016. - 18:33

Novom zapljenom 8,821 kg kokaina na međunarodnom graničnom prijelazu Karasovići dubrovačka je Policijska uprava nadmašila samu sebe i postigla novi ovogodišnji rekord u zapljeni narkotika. Ovaj put droga je zaplijenjena na izlazu iz Hrvatske a do zapljene je došlo kada je sinoć, 26. listopada izlaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom cestovnom GP Karasovići oko 20,46 sati pristupilo osobno vozilo nissan almera albanskih registracija. Vozač (26) i suputnik (23), istodobno i vlasnik vozila su državljani Albanje a tijekom obavljanja granične kontrole policajci PP Gruda su u suradnji s djelatnicima Graničnog carinskog ureda Karasovići te Mobilnom jedinicom Carine uočili preinake na karoseriji i u unutrašnjosti vozila. Zbog toga je ishođen sudski nalog za pretragu vozila i tom prilikom je posebno izrađenom spremniku pronađeno devet paketa droge. Kokain se u paketićima nalazio iza kontrolne ploče vozila a izmjereno je kako je ukupna težina paketa kokaina 8,821 kg.  
Albanci su uhićeni i nad njima je zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u tijeku kriminalističko istraživanje. Tako je nakon prošlotjedne rekordne zapljene heroina PU dubrovačko- neretvanska ostvarila još jednu rekordna zapljenu koja je zanimljiva ne samo zbog količine i vrijednosti kokaina, nego i stoga što je prvi put kokain zaplijenjen pri izlazu iz Hrvatske.
Prije nepuni tjedan dana dubrovačka PU je ostvarila do sada najvrijedniju zapčljenu narkotika ove godine u Hrvatskoj: otkrili su 9,6 kg heroina na putu iz Albanije ka Europskoj uniji. Uz to, naša je Policijska uprava od 2012. do danas imala više od deset ovako velikih zapljena droge, dok je u 20 godina prije toga bilježila tek zanemarivih jednu ili dvije.
Inače, doznajemo da se u podzemlju “šuška” da će zbog ova dva policijska otkrića netko sigurno platiti. Napola u šali,   dileri komentiraju: ovog listopada ne pada samo lišće, nego i kontigenti droge. Netko ju je platio, a na crno tržište nije stigla. Padat će glave ! 

19. travanj 2024 13:54