Vijesti Crna kronika

ZA RIPLEYA I VJEROVALI ILI NE

Otkud Kubanci u Konavlima ?

ZA RIPLEYA I VJEROVALI ILI NE

Na području krajnjeg juga Konavala i Hrvatske jučer i danas je zatečeno osam državljana Kube. Kako neslužbeno doznajemo, jučer su nedaleko mjesta Vodovađa, nakon što su sjeverno od GP Karasovići nezakonito i pješice prešli preko brda Bjelotina iz smjera Crne Gore u dva odvojena slučaja, zatečena po dvojica državljana Kube. Zatečeni su između 16 i 17 sati, a starost im je 35- 40 godina.
No, danas ujutro, južno od GP Karasovići, kod mjesta Pločice zatečena je i treća grupa državljana te daleke srednjoameričke države među kojima je kao „ilegalac“ odnosno nelegalni migrant bila i jedna žena. Pretpostavlja se da su iz Crne Gore pješice prešli u Hrvatsku preko Ilijinog brda. Također, neslužbeno doznajemo da su nakon kriminalističke obrade u Policijskoj postaji Gruda i oni privedeni sucu za prekršaje koji im je odredio protjerivanje na rok od dvije godine.
Navodno, ovo je prvi put da su u ilegalnom prelasku državne granice zatečeni i Kubanci, a pretpostavlja se da su u Crnu Goru stigli u većoj grupi iz koje se nekolicina izdvojila kako bi ljepši život pokušali naći na zapadu Europske Unije.

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Zapalilo se vozilo kraj Bistrine

Zapalilo se vozilo kraj Bistrine
Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva oko 15 i 30 Županijski centar 112 dobio je dojavu i žuran poziv o potrebi dol...
Zapalilo se vozilo kraj Bistrine