StoryEditorOCM
Crna kronikaPOD UTJECAJEM NARKOTIKA?

Dubrovčanin pokušao ukrasti dio informativnog panoa iz Kneževa dvora

2. listopada 2016. - 20:51

Zaposlenici Dubrovačkih muzeja uspjeli su u Kneževu dvoru u subotu spriječiti krađu dekorativnog dijela izložbe "Fantastična bića na spomenicima antičke Narone“ koja je nedavno otvorena u tom prostoru. Kako smo doznali u Dvoru, mladi se Dubrovčanin čudno ponašao po galeriji na katu Kneževa dvora. Okretao se i nervozno šetao tamo- amo, zavirivao u više prostora te time privukao pažnju djelatnika koji je telefonom upozorio i ostale kolege. Spustio se u prizemlje i tada ušao u prostor izložbe u kojem je s glavnog panoa odlijepio uokvireni dekorativni dio, veličine 40 puta 20 centimetara te ga stavio pod ruku i krenuo ka izlazu. Bio je to dio panoa s prikazom jednog od mitskih bića koja su tema izložbe, a na glavnom panou je služio kao dio obrazloženja sadržaja izložbe. Djelatnici dvora naglašavaju da je djelovao prilično dezorijentirano, možda i pod djelovanjem narkotika. U suprotnom bi zaključio da to što je uzeo nije eksponat, nego dekorativni dio, bez neke posebne vrijednosti.
-Nisam očevidac incidenta nego me je o tome odmah izvijestile čuvarica izložbe. Djelatnici us zajednički zaustavili mladića te s blagajne pozvali policiju koja je uredovala. Raduje me da su svi zaposlenici, od čuvara do dežurnog kustosa i blagajnice reagirali pravodobno. Kad su ga zaustavili ustvrdio je da je to platio i da predmet ide preprodati- izjavila je voditeljica Kneževa dvora Vedrana Gjukić Bender.
Doznali smo da je ubrzo stigao i radnik Tehničke službe te da je odlijepljeni dekorativni dio panoa ponovno zalijepio na isto mjesto gdje se prije neovlaštenog skidanja i nalazio.

20. travanj 2024 09:22