StoryEditorOCM
VaterpoloJUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U VATERPOLU (M)

NA KRAJU (IPAK) BEZ POBJEDNIČKOG POSTOLJA Vodili sa 7:5, imali igrača više, ali...

Piše i snimio: Tonči Vlašić
14. siječnja 2018. - 16:14

Mornar BS je iznenadio u polufinalu prvog favorita prvenstva, zagrebačku Mladost, ali jutro poslije isto nije uspio Jug Croatia osiguranje u utakmici za treće mjesto. Istina, malo tko je očekivao kako će Jugaši doći u priliku zaprijetiti Mladosti, koja ih je u skupini dobila sa 16:7.

Početak uttakmice nije nagovještavao neizvjesnu utakmicu. Zagrebački sastav je početkom druge četvrtine vodio s 3:0. Potom imao 4:2. Ali, tada kreću Jugaši. Antonio Vukojević se razbranio, a krenulo je i u napadu. Serijom 3:0 poveo je dubrovački sastav s 5:4. Nakon što je Mladost početkom posljednje četvrtine izjednačila, Jug CO je s dva pogotka stigao do vodstva 7:5. Pri tom rezultatu, 4:51 do kraja, imao je igrača više, ali nakon minute dogovora, koju je zatražio Veselin Đuho, nije uspio slomiti zagrebački sastav. Mladost je u idućoj minuti s dva pogotka poravnala, a 27 sekundi prije kraja, novim pogotkom, stigala s igračem više do pobjede 8:7. Jugaši su minutu i pol prije kraja imali još jednom igrača više, priliku da oni povedu s 8:7, ali nisu bili uspješni, kao ni u posljednjem napadu, tih 27 sekundi koliko im je ostalo nakon što je Mladost postigla osmi pogodak...

Kristijan Čulina s tri pogotka bio je prvi strijelac Juga, dok su po jedan pogodak postigli Boris Ivaniš, Filip Kržić, Maroje Burđelez i Karlo Krmek. Mladost su predvodili Jakov Markić sa četiri pogotka te vratar Jerko Jurlina, koji je imao 13 obrana. Jugaši su na prvenstvu bili bez Mavra Farčića, te u završnici bez Marka Žuvele, koji je igrao za prvu momčad protiv OSC-a.

Za Jug CO su još protiv Mladosti igrali Petar Pejić, Nikša Marković, Antonio Gavranić, Đivo Bobić, Nikola Šimunović, Luka Ivušić i Matija Balić.  

Naslov je osvojio Mornar BS, koji je s 8:5 u finalu dobio OVK POŠK. Jugaši su u polufinalu izgubili od OVK POŠK s 11:4, a u skupini bili bolji od Mornara BS s 9:8.

Jugašima Trofej Fair play
Konačni poredak: 1. Mornar BS, 2. OVK POŠK, 3. HAVK Mladost, 4. Jug CO, 5. Zadar 1952., 6. Primorje EB, 7. Solaris, 8. Medveščak.
Najbolji igrač: Stipe Šitum (OVK POŠK), najbolji vratar: Marin Kordić (Mornar BS), najbolji strijelac: Marko Radulović (Primorje EB) s 26 pogodaka.
Jugaši su dobili Trofej Fair play.

17. travanj 2024 17:47