StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

TRIGLAV REGIONALNA LIGA Partizan u Gružu

10. siječnja 2018. - 09:58

Mjesec i pol dana je prošlo od zadnje, sedme utakmice u Triglav Regionalnoj ligi u kojoj su Jugaši, branitelji naslova, ostvarili, kao i u prvih šest utakmica, pobjedu te su već odmaknuli konkurenciji. Gruž ima pet bodova viška u odnosu na prvog pratitelja, zagrebačku Mladost, u utrci za poziciju broj jedan i domaćinstvo završnog turnira, Final foura na kojem će se odlučiti o pobjedniku.

- Nema dileme kako smo favoriti u Regionalnoj ligi – ističu svi u redovima Juga, svjesni svoje snage. Jug CO ima u svojim redovima šest igrača, vlasnika zlatne medalje sa Svjetskog prvenstva u Budimpešti. Ulogu prvog favorita Kupa Hrvatske su već opravdali. Uzeli su, tj. obranili prije mjesec dana prvi trofej u novoj sezoni. Slavili na Final fouru Kupa Hrvatske u Zagrebu te osvojili 60. trofej u klupskoj povijesti. Za dva i pol mjeseca će braniti naslov pobjednika Regionalne lige te na kraju naslov najboljeg u domaćem prvenstvu. Bilo bi iznenađenje kad se i na kraju ove sezone Gruž ne bi mogao pohvaliti s tri osvojena trofeja.

- Ne smijemo nikoga podcijeniti. U svakoj utakmici moramo težiti odigrati što bolje te ako je tako, tada ne bi trebalo biti problema – još je jedna rečenica koju će istaknuti svi u Jugu. Ponavljaju to i u najavi prve utakmice u 2018. u kojoj su domaćini beogradskom Partizanu. Prvak Srbije, koji je sudionik europske Lige prvaka, slabiji je nego prošle sezone. Iako je i Jug CO također slabiji nego protekle dvije sezone, opet je velika razlika u kvaliteti između najbolje hrvatske i najbolje srpske momčadi. Kolika, najbolje govori rezultat prvog ogleda Gruža i Banjice ove sezone. Jug je u svom bazenu, u 2. kolu natjecanja u skupini 'A' Eurolige, bio bolji sa čak 16:5.

Iako će Vjeko Kobešćak, Jugov trener, po tko zna koji put istaknuti: korak po korak, utakmica po utakmica, Jug CO je već okrenut idućoj utakmici, subotnjem euroligaškom nastupu protiv OSC-a u Gružu. Jugašima ne cvjetaju ruže u najelitnijem europskom klupskom natjecanju gdje im je cilj izboriti plasman na završni turnir. Nakon osvojenih 7 od 15 mogućih bodova, poraza prvo u Moskvi od Dinama, zatim remija s Barcelonetom u Gružu i na kraju 2017. poraza u Bresciji od istoimenog domaćina, nema više pravo na pogrešku. Nakon nekoliko dana odmora, poslije zadnje utakmice u 2017., Jugaši su se na početku nove godine pripremali skupa s reprezentacijom Gruzije kod kuće. Uoči Partizana upitan je samo nastup Marka Ivankovića.

Utakmica 8. kola TRL između Juga CO i Partizana igra se u srijedu, 10. siječnja, u Gružu s početkom u 19 sati.

19. travanj 2024 06:10