StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA: AN BRESCIA - JUG CO 9:8

NE IDE NAKON ŠTO SE OSVOJI KUP HRVATSKE Jugaši se porazom u Italiji oprostili od 2017. godine 

20. prosinca 2017. - 23:13

Jug je porazom u Italiji zaključio 2017. godinu. Brescia je u 5. kolu europske Lige prvaka slavila s 9:8. Drugi je to poraz Jugaša u najelitnijem natjecanju. U 1. kolu su izgubili u Moskvi od Dinama s 12:11. U utakmici u kojoj je gotovo svaki napad bio igrač više (Brescia 17 osobnih, a Jug CO 18, utakmicu su prije kraja zbog tri isključenja završila po tri igrača s jedne i druge strane), Brescia je bolje otvorila utakmicu. Imala je na poluvremenu tri gola viška (6:3). Jugaši su u nastavku odgovorili. Imali su na kraju dva napada da oni odu na 9:8, ali kad nisu uspjeli, domaćin je 25 sekundi prije kraja pogotkom Alessandra Nore s igračem više stigao do pobjede. Istina, imao je Jug u zadnjih 10 sekundi igrača više. Pokušao je Loren Fatović, ali je njegov šut završio u bloku. Jugaši nisu iskoristili oba peterca. 

Redom, Jug je prvi izborio igrača više i realizirao ga. Maro Joković je bio precizan. Brescia je uzvratila na isti način preko Mlađana Janovića. Nakon što je Christian Presciutti ukrao loptu Jokoviću, te ga natjerao da napravi isključenje, Brescia je opet preko Janovića realizirala igrača više i povela s 2:1. Janović je za 1:1 naciljao gornji desni kut gola Marka Bijača, a za 2:1 lijevi gornji kut jugovog vratara. Nakon što Brescia nije iskoristila napad za 3:1, na drugoj strani Xavi Garcia je strijelac za 2:2. Potom peterac za Juga, ali udarac Viktora Rašovića brani Marco Del Lungo. 

Brescia je povela s igračem više na počeku (Nikola Vukčević), a odmah nakon toga Jug ima igrača više. Nikola Pavličević pogađa za 3:3. Novi igrač više za domaćina - novi pogodak u mreži Jugaša (Alessandro Nora). Zatim Jug ima igrača više, ne uspijeva, ali je izborio novi napad. Međutim, opet ništa. Na drugoj strani Brescia ima igrača više i pogađa (Valerio Rizzo). U posljednjoj minuti griješi Viktor Rašović, ušao je ranije u igru te su suci dosudili peterac, kojeg je realizirao Rizzo (6:3).

Na početku treće četvrtine Jug se obranio da Brescia ne ode na plus, a potom zaradio igrača više te ga brzo realizirao (Loren Fatović). Brescia potom ima igrača više i pogađa Janović. Na drugoj strani Jug ima igrača više. Sad je uspješan Vicenzo Renzuto (7:5). Tri minute prije kraja treće četvrtine opet Jug ima igrača više i opet pogađa (Fatović). Nakon toga igrač više za domaćina, ali Jug se brani. Ista situacija na drugoj strani. Sad Jug ima igrača više, ali se Brescia uspjela obraniti. Potom još jedan igrač više za domaćina, međutim, s rezultatom 7:6 za talijansku momčad ušlo se u posljednju četvrtinu. 

Na početku posljednjih osam minuta Brescia nije iskoristila novog igrača više nakon čega je Jug izjednačio. Izborio je igrača više, a s krila pogađa Renzuto (7:7). Novi igrač više Brescie i novi promašaj (6:22 do kraja utakmica je bila završena za Marka Macana - treće isključenje). Potom peterac za Jug, ali Renzuto je pogriješio te ništa od pogotka (drugi neiskorišteni peterac Juga). Brescia nije iskoristila još jednog igrača više. Potom ima još jednog. Bijač brani udarac Nore, na jedvite jade zaustavlja loptu da ne prođe gol crtu. Prišuljao se Christiano Presciutti, nitko ga nije pazio, ukrao je loptu Jugovom vrataru te je ubacio u mrežu (8:7 - 4:08 do kraja). Renzuto je izjednačio s igračem više 2:37 prije kraja. Dvije minute prije kraja Jug ima igrača više za vodstvo, ali Del Lungo brani. Nakon toga se Jug obranio te 1:16 do kraja ide u napad, ali suci sviraju prekršaj u napadu. Bovo traži minutu odmora 1:01 do kraja. Brescia je 45 sekundi prije kraja izborila igrača više nakon čega slijedi već opisana završnica: Nora pogađa 25 sekundi prije kraja za 9:8. Kobeščak je zatražio minutu dogovora. Deset sekundi prije kraja Jug je dobio igrača više, ali šut Fatovića nije završio u mreži...

Nastavio se crni niz Juga - kad osvoji Kup Hrvatske u prvoj idućoj utakmici, i to u europskoj Ligi prvaka, i to u gostima, ne ostvari željeni rezultat. Prije dvije godine je poražen kod PRO Recca, prošle je izvukao (samo) bod u Barceloni kod Barcelonete, a sad je izgubio od Brescie.

Skupina 'A'
AN Brescia – Jug CO 9:8
BRESCIA
 Bazen Di Mompiano. Suci Vojin Putniković (Srbija) i Irfan Sadekov (Rusija).
AN BRESCIA: Del Lungo, Guerrato, C. Presciutti (1), Guidi, Pasković, Rizzo (2), Muslim, Nora (2), N. Presciutti, Bertoli, Janović (3), Vukčević (1), Morretti. Trener: Alessandro Bovo.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač, Macan, Fatović (2), Lončar, Joković (1), Garcia (1), Ivanković, Rašović, Renzuto (3), Pavličević (1), Benić, Lozina, Jarak. Trener: Vjeko Kobešćak.
Igrač više: AN Brescia 6/15, Jug CO 6/15
Peterci: AN Brescia 1/1, Jug CO 0/2
Četvrtine:  2:2, 4:1, 1:3, 2:2.

Ostali rezultati 5. kola: CNA Barceloneta - Dinamo Moskva 7:7 (Dinamo je vodio s 3:0, 5:3 i 7:6, CNA Barceloneta je samo jednom vodila - 6:5), Hannover - Partizan 16:6, OSC - Olympiacos 6:10 (Paulo Obradović je postigao 1 pogodak za grčkog prvaka, igrao je protiv OSC-a i Andro Bušlje). 

POREDAK Skupina 'A'
1. Olympiacos 13 bodova, 2. Dinamo Moskva 10 bodova, 3. Brescia 9 bodova, 4. Jug CO 7 bodova, 5. OSC 6 bodova, 6. CNA Barceloneta 6 bodova, 7. WASPO 98 Hannover 6 bodova, 8. Partizan bez boda.

U 6. kolu, 13. siječnja 2018., igraju: Dinamo Moskva - AN Brescia, Jug CO - OSC, Olympiacos - WASPO 98 Hannover, Partizan - CNA Barceloneta.

Skupina 'B'
Sabadell i Steaua su igrali u utorak, 19. prosinca (Rumunji dobili s 11:10 te stigli do prvh bodova), srijeda, 20. prosinca: Jadran Carine HN - PRO Recco 5:15, AZC Alphen - Szolnoki 5:16, Spandau 04 - ZF Eger 10:9. 

POREDAK Skupina 'B'
1. Spandau 04 12 bodova, 2. Szolnoki 12 bodova, 3. PRO Recco 12 bodova, 4. Jadran Carine HN 10 bodova, 5. ZF Eger 7 bodova, 6. Steaua 3 boda, 7. Sabadell 3 boda, 8. AZC Alphen bez boda.

19. travanj 2024 08:09