StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KUP HRVATSKE Jugaši 'ubili' POŠK-a u polufinalu te će za svoj 60. trofej igrati sa splitskim Jadranom

17. prosinca 2017. - 00:30

Nije bilo dileme tko će u finale. 'Ubio' je Jug CO vrlo brzo sve nade POŠK-ovaca, ne u pobjedu, već u podnošljiv poraz. Na kraju je bio tri puta uspješniji (18:6) te će za naslov pobjednika igrati protiv splitskog Jadrana

- Jug je svojom kvalitetom udaljio POŠK-a od svog gola. Iz takve obrane išao je napad. Sijevale su kontre – naglasio je Ivica Tucak, hrvatski izbornik.
 
- Sve je od početka bilo na našoj strani. Možda smo i lakše, te prije nego smo očekivali, riješili pitanje pobjednika. Međutim, zasluženo jer je sve bilo više nego dobro. Toliko o POŠK-u. To je za nama, a sad razmišljamo samo o Jadranu. Ponovit ću što sam rekao i prije turnira u Zagrebu: jesmo favoriti. Ne bježimo od te uloge, ali respektiramo Jadrana. To je vrlo dobra momčad. Ivan Asić je trener je protiv koga, bez obzira koga vodi, nikad nije lako – rekao je Jugov trener Vjeko Kobešćak.

Daleko zanimljivije je bilo u prvom polufinalu u kojem je splitski Jadran dobio Mornar BS s 9:7 te se drugi put u svojoj povijesti plasirao u finale Kupa Hrvatske. Prvi nastup u finalu imao je 2003. godine kada je igrao protiv Juga i izgubio u dvije (obje) utakmice.

- Jug se nije potrošio protiv POŠK-a. I da jest, opet bi bio apsolutni favorit u finalu – podvukao je hrvatski izbornik. Finale između Juga i Jadrana igra se u Zagrebu, na Savi, u nedjelju, 17. prosinca s početkom u 16 sati uz izravan televizijski prijenos na drugom programu HTV-a.

Jugaši su zadnje dvije godine pobjednici Kupa Hrvatske, kojeg su osvajali ukupno dvanaest puta. Uspiju li to i 13. put - Gruž će doći do svog 60. trofeja u povijesti. Splitski Jadran u svojim vitrinama nema niti jedan nacionalni kup. Naime, nije bio pobjednik ni u bivšoj državi u kojoj se Kup počeo igrati 1973. godine. Jug je Kup SFRJ osvojio dva puta, i to 1981. i 1983. godine.  

Mornar BS – Jadran Split 7:9
ZAGREB Bazen na Savi. Gledatelja 250. Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Marko Matijević (Zagreb).
MORNAR BRODOSPAS
: Šparada (3 obrane), Čagalj (1), Erak, Goreta (3), Ćalić, Živković (1), Krolo, Buha, Vrdoljak, Burić (2), Dužević, Kreković, Podrug, Marović. Trener: Zdeslav Vrdoljak.
JADRAN SPLIT: Anić (15 obrana), Miletić, Marinić Kragić (1), Krapić (2), Butić (1), Pejković, Power, Marelja (2), Visković (1), Milardović (1), Bušelić (1), Buzdovačić, Strujić, Franičević. Trener: Ivan Asić.
Igrač više: Mornar BS 4/9, Jadran Split 4/10
Četvrtine: 1:2, 3:3, 1:2, 2:2.
 

Jug CO – OVK POŠK 18:6
ZAGREB Bazen na Savi. Gledatelja 350. Suci: Tomislav Copić i Ante Bura (obojica iz Šibenika).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (8 obrana), Macan (1), Fatović (2), Lončar (2), Joković (2), Garcia (2), Ivanković (1), Rašović (2), Renzuto (2), Pavličević (1), Benić (1), Lozina (2), Jarak (1 obrana), Kržić. Trener: Vjeko Kobešćak.
OVK POŠK: Bratim (6 obrana), Bego (1), Divković, Begović (1), Vuleta, Vukić (1), Elez (1), Šitum, Bebić, Delić (1), Borovčić Kurir, Sunara, Butić (1). Trener: Damir Polić.
Igrač više: Jug CO 4/7, OVK POŠK 4/10.
Peterci: Jug CO 1/1
Četvrtine: 5:1, 5:2, 6:2, 2:1.  
 

25. travanj 2024 08:44