StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

VEČERNJAKOV VATERPOLIST Zlatni iz Melbournea 2007. godine odlučili: Sukno je najbolji u 2017.!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
15. prosinca 2017. - 22:51

Sandro Sukno je laureat jubilarne 30. ankete Večernjeg lista. Najboljeg hrvatskog vaterpolista u 2017. godini birao je žiri sastavljen od sedmorice bivših hrvatskih vaterpolskih asova, redom članova reprezentacije koja je prije 10 godina, u Melbourneu 2007. također osvojila svjetsko zlato. Frano Vićan, Samir Barač, Zdeslav Vrdoljak, Miho Bošković, Teo Đogaš, Igor Hinić i tadašnji izbornik Ratko Rudić svoje su glasove ove godine dali 11-orici vaterpolista.

Uz Sukna, kapetana hrvatske reprezentacije i igrača talijanskog PRO Recca, istaknuto je na Noći svjetskih prvaka u zagrebačkom hotelu Westin, gdje mu je uručena nagrada: 'Vaterpolskog izvanzemaljca, koji je u Budimpešti izrastao u pravog vođu reprezentacije', mjesto u najboljoj hrvatskoj vaterpolskoj sedmorci u 2017 godini našli su Marko Bijač, nezamjenjiv vratar Juga i hrvatske reprezentacije, vratar koji se na golu pretvori u pravu hobotnicu s tisuću krakova. Zatim Dubrovčanin na privremenom radu u Pireju, Andro Bušlje, sad član Olympiacosa, koji je na poziciji braniča siguran, pouzdan i neprelazan. Zagrepčanin Luka Lončar, sidraš ponikao u Mladosti, koji igra u kapici Juga, oslonac naših svjetskih prvaka. Maro Joković, član Juga - naša reprezentacija je nezamisliva bez njegove ubojite ljevice. Zatim još jedan Jugaš, Xavier Garcia, koji je donio reprezentaciji Hrvatske impresivnu mirnoću i preciznost te Splićanin Anđelo Šetka, koji je, vrativši se iz Italije, značajno pojačao splitski Jadran

Sukno je dobio statuu "Vaterpolist", rad akademskog kipara Stipe Sikirice.

Poredak
Sandro Sukno je dobio najviše bodova članova žirija - 46 bodova, šest više od Luke Lončara na drugom mjestu. Treći je Marko Bijač s 24 boda, četvrti Xavi Garcia s 23 boda, peti Maro Joković s 22 boda, šesti Andro Bušlje s 21 bodom, sedmi Anđelo Šetka s 11 bodova. Još su bodove osvajali: Ante Vukičević (Marseille) 4 boda, Ivan Krapić (Jadran Split) i Paulo Obradović (Olympiacos) po 2 boda te Marko Macan (Jug CO) 1 bod. 

24. travanj 2024 14:50