StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA: BARCELONETA U SUBOTU GOST JUGA

PERRONE I VRLIĆ 'OŠTRO' REAGIRALI PO DOLASKU U DUBROVNIK 'Jug ima šest svjetskih prvaka i Kobešćak kaže kako smo mi favoriti!? Bježi od odgovornosti!' 

Piše i snimio: Tonči Vlašić
8. prosinca 2017. - 01:10

Stigli su vaterpolisti Barcelonete u Čilipe, i to zrakoplovom iz Zagreba, malo iza 22 sata. Kasno su stigli u Zagreb. Ostali putnici za Dubrovnik su ih čekali u zrakoplovu. Ne puno. Španjolski prvak je u Dubrovnik stigao je kompletan, s dva itekako poznata lica, Felipe Perroneom i Josipom Vrlićem, protekle dvije sezone članovima Jug Croatia osiguranja, koji će u subotu navečer u Gružu biti (najveća) prepreka dojučerašnjim suigračima u borbi za tri boda u skupini 'A' europske Lige prvaka.

Vjeko Kobešćak, Jugov trener, rekao je na konferenciji za novinare kako Jugu utakmica s Barcelonetom nije 'biti ili ne biti' utakmica, ali kako je svaki bod zlata vrijedan. Barceloneta je u prva dva kola osvojila (samo) bod od šest mogućih. Prvo im je Olympiacos otkinuo kod kuće dva boda (7:7), a nakon toga ih je iznenadila Brescia u svom domu (6:5). U prošlom, 3. kolu, razbili su OSC kod kuće s 12:6. Jugov trener je rekao i kao su Olympiacos i Barceloneta favoriti skupine te smo u Čilipima svjedočili reagiranju Perronea i Vrlića. Razvukli su osmijeh, nakon toga nismo znali tko je glasniji, Felipe ili Josip.

- Jug ima šest svjetskih prvaka i Kobešćak kaže kako smo mi favoriti!? Bježi od odgovornosti – 'ispalio' je te razvukao odmah osmijeh dvojac zbog kojih Jugovim navijačima nije silazio osmijeh s lica protekle dvije sezone.

- Ha, Jug je uvijek favorit kod kuće, bez obzira protiv koga igra, zar ne? – dodao je Felipe, koji pamti po dobru zadnji nastup u Gružu u kapici Barcelonete protiv Juga. Bilo je to u proljeće 2014. godine. Vrlića nije bilo te sezone, 2013/14., u Barceloneti. Perrone i ekipa su slavili s 9:8, i taj poraz je bio 'kap koja je prelila čašu' te je došlo do potresa u Gružu. Smjene trenera. Otišao je Veselin Đuho. Došao je Miho Bobić. Godinu dana poslije nova promjena. Odlazi Bobić, dolazi Kobešćak. Potom u ljeto 2015. dolaze u Juga između ostalih Perrone i Vrlić. Što je bilo poslije svima je dobro poznato. Jug CO je u iduće dvije sezone igrao u svih devet finala te osvojio čak osam trofeja!

- Nezaboravne dvije godine. Da, baš tako. Prekrasne. Sad sam sretan što sam opet ovdje, i što ću vidjeti prijatelje, sve u Gružu i Gradu – rekao je Felipe.

- I meni je poseban osjećaj doći opet u Dubrovnik – dodao je Vrlić.

Barceloneta je u Španjolskoj bez greške. U domaćem prvenstvu je dobila svih devet utakmica. Dva puta je bila na mukama, doma protiv CN Barcelone u 1. kolu, te u 4. kolu u gostima protiv Sabadella, također sudionika Lige prvaka. Oba puta je pobijedila s 8:7. Sve ostalo je bila viktorija, kao i na početku sezone kada su preko Mattara i Terrasse osvojili španjolski Superkup, a prije toga s tri pobjede podigli Kup Katalonije.

- I mi se, skoro kao i Jug, pripremamo najviše za europsku Ligu prvaka. Imamo u Ligi prvaka 4 boda, Jug ima dva više. Jug igra doma i favorit je, ali mi ćemo učiniti sve da ga iznenadimo - kazao je Vrlić. 
 
- Mi imamo čak sedam igrača mlađih od 23 godine. Ne može se odmah očekivati rezultat. Što se tiče utakmice u Gružu ona je važna, ali nije presudna jer je u skupini osam momčadi, jer imamo odigrati ukupno 14 utakmica. Duga je ove sezone Liga prvaka. Naša skupina je baš teška. Svaka utakmica je teška. Radujem se utakmici s Jugom i igranju u Gružu - istaknuo je Perrone. 
 
Barceloneta je zadnji put igrala u utorak. Dobila je u prvenstvu Terrassu bez problema.

- Spremni smo za Jug. Kompletni - dodali su Perrone i Vrlić prije nego su se sa suigračima ukrcali u autobus s kojim su krenuli prema Dubrovniku. U petak ujutro su na treningu u Gružu, trenirat će i navečer. Utakmica 4. kola skupine 'A' europske vaterpolske Lige prvaka između Jug CO i Barcelonete, najbolje hrvatske i najbolje španjolske momčadi, igra se u Gružu u subotu, 9. prosinca s početkom u 18.30 sati. 

19. travanj 2024 04:58