StoryEditorOCM
VaterpoloURED PREDSJEDNICE

SVEČANOST U PREDSJEDNIČKIM DVORIMA Odlikovano jedanaest sadašnjih i bivših Jugaša, te Ana Sršen

16. studenog 2017. - 00:41

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uručila je u Predsjedničkim dvorima u Zagrebu između ostalog i odlikovanja hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge za sport, nagradila ih Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara i Redom hrvatskog pleteraMeđu odlikovanim sportašima i sportskih djelatnika su bivši i sadašnji članovi Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje: Andro Bušlje, Maro Joković, Sandro Sukno, Loren Fatović, Marko Bijač, Xavi Garcia, Luka Lončar, Marko Macan, Miho Bošković, Paulo Obradović te Vjekoslav Kobešćak. 

Ana Sršen
s Mljeta, bivša uspjašna plivačica s invaliditeom, dobila je odlikovanje za osobite zasluge u dugogodišnjem pedagoškom i trenerskom radu sportskog plivanja za osobe s invaliditetom, djecom s poteškoćama u razvoju te pripremama sportaša paraolimpijaca u Republici Hrvatskoj i u svijetu. Sršen je odlikovana Redom Danice hrvatske s likom Antuna Radića.

Odlikovani su od sportaša i sportskih djelatnika još: Sandra Perković, Stipe Žunić, Edin Elkasević, Goran Ivanišević, Samir Barač, Ivica Tucak, Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Ivan Krapić, Anđelo Šetka, Igor Hinić, Petar Muslim i Predrag Sloboda.

17. travanj 2024 19:02