StoryEditorOCM
VaterpoloPRVI PUT OVE SEZONE U DUBROVNIKU UTAKMICA EUROPSKE VATERPOLSKE LIGE PRVAKA (18.15 SATI)

PARTIZAN U GRUŽU Kobešćak: Nikad ne može biti lagano i nikad nije bilo lagano!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
8. studenog 2017. - 10:32

Nema popravnog te ako misliš igrati na završnom turniru, Final Eight, a mi mislimo, onda je pobjeda imperativ. Pogotovo kad se igra kod kuće i bez obzira protiv koga se igra - zbori tako Vjekoslav Kobešćak jutro uoči prve domaće utakmice najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Jugašima u goste stiže beogradski Partizan. Najbolja hrvatska protiv najbolje srpske momčadi. 

- Svi su zdravi. Treniramo. Hvatamo formu. Nismo sad na vrhuncu. Ovakvi kakvi jesmo sad bilo je dovoljno za tri važne pobjede u Regionalnoj ligi (Jadran Herceg Novi, Jadran Split i HAVK Mladost), ali za Europu, protivnike koji su u skupini, trebat će biti bolji. Pogotovo za ono što nas čeka u skupini nakon utakmice s Partizanom kod kuće (Hannover u gostima, Barceloneta kod kuće te Brescia u gostima - to je Jugov put u skupini europske Lige prvaka do kraja ove godine - op.a.). Međutim, to ne znači kako ne razmišljamo o Partizanu. Naprotiv - ističe Jugov trener. 

Dakle, pusti sad Hannover, Barcelonetu, Bresciju, večeras je u Gružu Partizan?

- Kad je o Partizanu riječ, sve je isto. Školovana djeca. Koliko god im igrača ode, a otišlo ih je, ako se ne varam, sedam, od Jakšića, Drašovića, Dobožanova... Dakle, koliko god ih ode, opet imaju mlade, koji su u prvom kolu namučili OSC, bilo je tijesno na Banjici. U Regionalnoj ligi su ostvarili tri važne pobjede. Opekli smo se prošle sezone protiv Partizana. Klub je to koji zaslužuje respekt. Momčad koja te može, ako nisi pravi, kazniti. 

Nije Kobešćak bio zadovoljan nakon zadnje utakmice, 11:8 pobjede protiv Mladosti u petak navečer u Gružu.

- Najbolja utakmica za analizu našeg stanja je utakmica u Moskvi, koju nismo odigrali loše, a koju smo na kraju izgubili s 12:11. Vidjeli smo što nije bilo dobro, a to što nije bilo dobro je u neku ruku očekivano. Nova smo momčad. Ne treba sad neka posebna analiza, ne valja ovo ili ono. Sve segmente igre ćemo se truditi i moramo popraviti: obranu, napad, kontru.... Moramo rasti, kako svaki igrač pojedinačno, a onda, naravno, isto tako i kao momčad.

'Milijun' godina se Kobešćak tuče s Partizanom. Prvo kao igrač, sad kao trener. 

- Nikad ne može biti lagano i nikad nije bilo lagano. Partizan je klub koji u svaku utakmicu ulazi sa svojom bogatom povijesti, koja igračima, koji igraju u tom trenutku, daje dodatnu energiju, a to većina drugih klubova nema. Pogotovo se to odnosi na utakmice na Banjici. I kad se pogleda tko je sve igrao za Partizan, što je Partizan napravio, onda je to klub koji zaslužuje respekt. Sve to je uvijek bila i dodatna pozivnica navijačima.

Kao i uvijek, na dan utakmice, Jugaši imaju lagani trening prijepodne. Kobešćak na Partizan ide kompletan. U najjačem sastavu. Ogled iz Gruža, od 18.15 sati, izravno prenosi televizija (Arenasport 1). Sude Rus Vladimir Galkin i Talijan Attilio Paoletti. 

Prvo Gruž (18.15 sati), a potom ostali
Podsjetnik na 1. kolo u skupini 'A':  Dinamo Moskva - Jug CO 12:11, Barceloneta - Olympiacos 7:7, Hannover - Brescia 8:6, Partizan - OSC Budimpešta 7:11.

Osim u Gružu igra se ove srijede u Pireju u 18.30 sati (Olympiacos - Dinamo Moskva), te od 20.30 sati u Budimpešti (OSC - Hannover) i u Bresciji (Brescia - Barceloneta). 
 

Najjači sastav
Jug CO je kompletan. Kobešćak ide na Partizan s najjačim sastavom. Dakle, Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković, Garcia, Ivanković, Rašović, Renzuto, Pavličević, Benić, Lozina i Jarak

Igra se i u skupini 'B'
U drugoj skupini PRO Recco bez Sandra Sukna je gost Egera. U Berlinu igraju Spandau 04 i Sabadell, zatim aktualni prvak Szolnoki dočekuje Steauu iz Bukurešta, a nizozemski AZC Alphen je domaćin hercegnovskom Jadran Carine. 

Podsjetnik, u 1. kolu: Sabadell - Szolnoki 5:16, Steaua - ZF Eger 3:8, Jadran HN - Spandau 04 11:6, PRO Recco - AZC Alphen 19:1.

20. travanj 2024 11:01