StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KUP HRVATSKE Prvi trofej se dijeli u Zagrebu

Piše i snimio: Tonči Vlašić
31. listopada 2017. - 23:31

Jugaši će igrati u kvalifikacijskoj skupini 'A' Kupa Hrvatske s riječkom Primorjem EB, zagrebačkim Medveščakom, splitskim Jadranom te Jadranom iz Kostrene, prvo'be'ligašom. U drugoj, 'B' skupini su zagrebačka HAVK Mladost, dva splitska kluba, Mornar BS i OVK POŠK, Zadar 1952. i šibenski Solaris. Po dva najbolja sastava iz svake skupine plasirat će se na Final four, koji će se 16. i 17. prosinca igrati u Zagrebu. 

Kvalifikacije se igraju od 1. do 3. prosinca, ali se još ne zna tko će biti domaćin turnira skupine 'A' a tko turnira skupine 'B'.

Naslov pobjednika brani Jug CO, koji je prošle godine slavio na Final fouru održanom u Slavonskom Brodu.  Bio je uvjerljiv protiv splitskog Jadrana u polufinalu, isto tako u finalu protiv zagrebačke Mladosti od koje je u Kupu Hrvatske uspješniji za četiri trofeja. Bio je to 12. Jugov Kup Hrvatske, a u 25. izdanja natjecanja zagrebačka Mladost, koja je druga po uspješnosti, slavila je u osam.

Prošlogodišnje finale bilo je 11. finale Kupa Hrvatske u kojem su se sastali Jug i Mladost (8:3 za Jug). Dubrovački klub je samo četiri puta izostao iz odluke o pobjedniku Kupa Hrvatske (21 put u finalu u 25 izdanja).

20. travanj 2024 11:24