StoryEditorOCM
VaterpoloTRIGLAV REGIONALNA VATERPOLSKA LIGA

NOVA UVJERLJIVA POBJEDA JUGAŠA Opet je Jadranu dovoljna jedna ruka da pokaže koliko je pogodaka postigao!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
21. listopada 2017. - 13:29

Opet je Jug CO napravio isto. I u drugoj utakmici ove sezone obranom je 'uništio' suparnika. Opet gostu u Gružu nije trebala druga ruka da pokaže koliko je puta uspio prevariti obranu najbolje hrvatske momčadi. U 1. kolu Jadran Carine, sastav koji je kroz kvalifikacije izborio plasman u Euroligu, postigao je tri pogotka, a sad je splitski Jadran, koji u domaćim natjecanjima cilja biti prvi do Juga, bio za dva pogotka uspješniji od imenjaka iz Herceg Novog, ali je primio više – 13, a hercegnovski 9 pogodaka.

Nakon dva uspjeha protiv dva Jadrana, dominacije u obje utakmice, navijači Juga s nestrpljenjem iščekuju početak Eurolige, natjecanja u kojem momčad trenera Vjeka Kobešćaka nije u ulozi favorita, a što jest u Triglav Regionalnoj ligi i u oba domaća natjecanja, Prvenstvu Hrvatske i Kupu Hrvatske. Hoće li obranom Jug CO u srijedu slomiti u Moskvi domaći Dinamo, momčad koja ima devet ruskih i tri srpska reprezentativca, kao što je to uspio u prve dvije utakmice nove sezone?

Derbi hrvatskog juga u Gružu Jugaši su otvorili vodstvom od 3:0, a zaključili serijom 5:0. Splitski sastav je postigao samo jedan pogodak u prvom poluvremenu, a preostala četiri pogotka u trećoj četvrtini. 

2. KOLO TRGLAV REGIONALNE LIGE Jug CO – Jadran Split 12:5
DUBROVNIK Bazen u Gružu. Suci: Miroslav Vlašić i Marko Matijević (obojica iz Zagreba).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (10 obrana), Macan (2), Fatović (2), Lončar, Joković (1), Garcia, Ivanković (3), Rašović (1), Renzuto (2), Pavličević, Benić (1), Lozina (1), Jarak, Čulina. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
JADRAN SPLIT: Anić (10 obrana), Butić (1), Marinić Kragić, Krapić (1), Antonijević (1), Pejković, Power (2), Marelja, Visković, Milardović, Bušelić, Buzdovačić, Strujić, Franičević. Trener: Ivan Asić.
Igrač više: Jug CO 9/8, Jadran Split 7/1
Peterci: Jug CO -, Jadran Split -
Četvrtine: 3:1, 2:0, 4:4, 4:0.

Mladost dobila na Banjici
Zagrebačka Mladost je s 9:5 bila bolja u Beogradu od Partizana. U subotu, 21. listopada, igraju se tri preostale utakmice 2. kola (Budva - Primorje EB, Jadran Carine HN - OVK POŠK te Mornar BS - Primorac Kotor). U 3. kolu, 28. listopada, Jug CO je gost Primorca u Kotoru.

Jug CO i Mladost imaju svih 6 bodova...

19. travanj 2024 08:09