StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO (Ž)

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE Jugašice gledaju s vrha

20. listopada 2017. - 22:22

S dvije pobjede ostvarene prvog dana završnog turnira Prvenstva Hrvatske, koji se igra do nedjelje, 22. listopada, u šibenskoj Crnici, kadetkinje Juga vode sa svih 6 bodova te su nadomak osvajanja medalje. Nakon 2. kola Marsonia iz Slavonskog Broda i zagrebačka Mladost, koja je bila slobodna u 1. kolu, imaju po 3 boda, dok su Suzuki Bura i OVK POŠK bez boda. Suzuki Bura je bila slobodna u 2. kolu.

Jugašice su u 1. kolu dobile OVK POŠK sa 7:4,a u 2. kolu nadigrale ekipu iz Slavonskog Broda s 12:2 (3:1, 2:1, 4:0, 3:0). Mojca Jereb, Marijeta Storić i Ana Goreta su bile s po tri pogotka najefikasnije u dubrovačkoj ekipi, dok su po jednom mrežu Marsonie zatresle Iva Fabris, Paula Batinović i Marijana Brkić. Još su pod vodstvom trenera Siniše Zonića igrale Klara Jakelić, Nika Alamat, Kristina Hanzijer, Mara Fox, Zrinka Stipanović, Ilijana Brkić i Zrinka Fabris. Dubrovačka ekipa se pojačala za nastup na kadetskom prvenstvu Hrvatske s tri igračice šibenske Viktorije (Goreta, Storić i Jakelić) te jednom igračicom riječkog Primorja EB (Jereb).

Na završnom turniru PH nastupa ukupno pet ekipa. U prvoj utakmici 1. kola Marsonia je sa 7:6 dobila Suzuki Buru, a u drugoj utakmici 2. kola zagrebačka Mladost je nadigrala OVK POŠK s 10:0. 

U subotu, 21. listopada, Jugašice igraju u 3. kolu sa Suzuki Burom, dok su u 4. kolu slobodne. U nedjelju, 22. listopada, u
posljednjem, 5. kolu, dubrovačkoj ekipi suparnik je zagrebačka Mladost.
 

20. travanj 2024 05:49