StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

POZNATI SVI SUDIONICI EUROLIGE Jugaši samo jednom idu u Rusiju!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
19. listopada 2017. - 02:03

Poznati su svi sudionici vaterpolske Eurolige. Mađarski OSC iz Budimpeše i talijanska Brescia izborili su kroz kvalifikacije plasman u skupinu 'A' najelitnijeg europskog klupskog natjecanja u kojoj su osim Jug Croatia osiguranja još Olympiacos iz Pireja, Barceloneta, beogradski Partizan, Dinamo Moskva te Hannover.

Jugaši lov na završni turnir Lige prvaka, koji se igra od 7. do 9. lipnja iduće godine, počinju 25. listopada gostovanjem kod Dinama u Moskvi. Potom u Gruž stiže Partizan (8. studenog). Nakon toga se ide u Hannover (29. studenog). U 4. kolu dolazi Barceloneta (9. prosinca)…. Momčad trenera Vjeka Kobešćaka samo će jednom ići u Rusiju, a ne tri puta. Naime, OSC je u zadnjem krugu kvalifikacija za Euroligu bio uspješniji od Spartaka iz Volgograda, a Brescia od Sintez Kazanja.

Osim OSC-a i Brescie plasman u elitu izborili su još hercegnovski Jadran Carine i španjolski Sabadell. Oni će igrati u skupini 'B' u kojoj su Szolnoki (na slici), aktualni prvak Europe, zatim PRO Recco, domaćin završnog turnira te ZF Eger, Spandau 04 Berlin, Steaua Bukurešt i nizozemski AZC Alphen.

Tako je bilo u zadnjem, trećem krugu kvalifikacija
OSC Budimpešta je u obje utakmice bila bolja od Spartaka iz Volgograda. Prvo u Rusiji sa 14:7, a u Budimpešti s 12:7. Brescia je bila uspješnija od Sintez Kazanja s 18:17. Dobila je prvu utakmicu kod kuće s 11:9, a u drugoj izgubila s 8:7. Jadran Carine Herceg Novi je u obje utakmice bio bolji od CN Marseillea. Sa 7:6 u Francuskoj te 9:7 kod kuće u uzvratnoj utakmici. Isto tako Španjolski Sabadell je sa 17:14 izbacio beogradsku Crvenu zvezdu. Nakon 6:6 u Beogradu, Sabadell je kod kuće bio bolji s 11:8.
 

16 klubova
Novi je format natjecanja Eurolige. Liga prvaka broji 16 klubova, četiri više nego prije. Završni turnir nije više Final Six, već Final Eight, koji se igra od 7. do 9. lipnja 2018. godine. 

Bit će zanimljivo u skupini 'A'
Kakva skupina! Samo je beogradski Partizan bez izgleda da na kraju bude na prva četiri mjesta koja vode na Final Eight.

Olympiacos, Barceloneta i Dinamo Moskva su jači nego prošle sezone. Grčki prvak ima sad trojicu sjajnih hrvatskih igrača: Josipa Pavića, Andra Bušlju te od ovog ljeta Paula Obradovića. Španjolski prvak je vratio Felipe Perronea i Josipa Vrlića. Ima nekoliko udarnih igrača španjolske reprezentacije među kojima se isiče Alberto Munarriz. Ruski prvak je gotovo kompletna reprezentacija Rusije, devet reprezentativaca sa SP-a, plus tri srpska igrača: Duško Pijetlović, Nikola Rađen i Gavril Subotić. Zatim, OSC, Brescia, nije za bacit ni Hannover. S druge strane Jug CO slabiji nego protekle dvije sezone, teško će biti nadoknaditi odlazak prije svega Perronea, ali i dalje jak... Nema sumnje, bit će zanimljivo u skupini 'A'!

24. travanj 2024 20:20