StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

AMERIČKA POŠTA Jacob Merčep sportaš mjeseca Sveučilišta San Jose

Piše i snimio: Tonči Vlašić
6. listopada 2017. - 23:44

Dubrovčanin Jacob Merčep ponio je laskavi naslov najboljeg sportaša mjeseca američkog Sveučilišta San Jose, i to ne samo kad se u obzir uzeo pojedinačni učinak igrača vaterpolske momčadi, već i sve što su u rujnu napravili ostali sportaši Sveučilišta: igrači bejzbol, košarkaške, atletske, golferske, nogometne i momčadi američkog nogometa.

Dojučerašnji Jugaš je u sedam utakmica, koliko je odigrala vaterpolska momčad Sveučilišta San Jose u rujnu, postigao rekordnih 37 pogodaka. Još se u izboru za sportaša mjeseca ističe činjenica kako je nanizao četiri utakmice sa šest i više pogodaka te isto tako i podatak kako su od toga tri utakmice bile protiv TOP 10 momčadi SAD-a.

19-godišnja zlatna ljevica je trenutno sedmi strijelac prvenstva, a peti kad se gleda prosjek. Po utakmici je postigao 5,22 pogotka. Osim laskavog naslova na sveučilištu, Jacob je bio i igrač tjedna konferencije.

Merčep je novak na Sveučilištu San Jose. Nakon završetka prošle sezone u kojoj je igrao i za prvu momčad Jug Croatia osiguranja (bilježi nastupe i pogotke i u europskoj Ligi prvaka), ljeto je proveo s juniorskom reprezentacijom Hrvatske s kojom je osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Beogradu. Stoji podatak kako je u SAD, na Sveučilište, otišao samo dan nakon finala SP-a u kojem je Hrvatska poražena na peterce od Grčke.

Debi sa 16, svjetski prvak
Debi za prvu momčad Juga Jacob je imao sa 16 godina: u studenom 2014. godine u Kotoru protiv Primorca (trener Juga je bio Miho Bobić).

Prije dvije godine bio je jedini Dubrovčanin na prvim Europskim igrama, koje su održane u Bakuu, a u ljeto 2016. jedini Jugaš koji je s reprezentacijom Hrvatske do 19 godina osvojio naslov svjetskog prvaka. Na tom SP-u u Podgorici bio je s 28 pogodaka najbolji strijelac naše reprezentacije.

19. travanj 2024 11:12