StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

NEMA ALIBIJA ZA NOVU MOMČAD KAŽE DUMANČIĆ Jugaši kreću po tri trofeja i Final Eight Eurolige!

6. listopada 2017. - 13:58

Nije isto u Gružu. Dosta toga se promijenilo u odnosu na prethodne dvije sezone, koje ćemo pamtiti, to nema sumnje, s kojima ćemo uspoređivati sve koje dolaze, i priželjkivati da se ponove. U te dvije protekle sezone za povijest Jugaši su igrali u svih devet finala i dobili prvih osam, osvojili u jednoj sezoni, onoj 2015./16. svih pet trofeja od čega dva europska, a što niti jednom drugom hrvatskom klubu nije pošlo za rukom. Ne samo u vaterpolu, već u svim loptačkim sportovima, i ne samo u muškoj konkurencije, već u obje.

Konferencija za novinare na gruškom bazenu uoči početka nove sezone počela je sa čestitkom. Vjeko Kobešćak je postao prije neki dan otac, sa svojom Anoniom je dobio sina, a mali Karlo je dobio od novog Jugovog predsjednika Tomislava Dumančića člansku iskaznicu.

Prošlogodišnji finalisti Triglav Regionalne lige otvaraju sezonu 2017./18. u Gružu: najbolja hrvatska momčad (Jug CO) protiv najbolje crnogorske (Jadran Carine Herceg Novi).

- Još nismo na nivou na kojem želimo biti – istaknuo je Jugov trener dan prije prve utakmice.

- Koliko možemo i koliko smo dobri teško je procijeniti – dodao je Jugov kapetan Marko Bijač.

- Luka Lozina uskače u kapicu Josipa Vrlića, Vicenzo Renzuto bi na lijevoj strani trebao nadoknaditi odlazak Felipe Perronea i Pava Markovića, prvenstveno s pogocima. Ne može biti lako kad dolaziš nakon Perronea. Viktor Rašović dolazi da popuni prazninu svih pet igrača koji su otišli jer može igrati na svim pozicijama. Sve to ne može biti lako za njih – naglasio je Kobešćak govoreći (predstavivši) nove igrače. Poželio je da njegova momčad ima kvalitetnu igru.

- Sve ide iz obrane, jake obrane. Brza igra, brza tranzicija, kontranapad. Obrana nas je krasila – tome teži Kobešćak. Ne očekuje kako će tako biti već sutra protiv crnogorskog prvaka, ali što se prije dosegne nivo, koji priželjkuje, to bolje jer uskoro počinje i europska Liga prvaka, a tu će svaka utakmica u skupini biti 'biti ili ne biti'.

Protiv Jadrana Carine, dakle, prvi put za Juga će zaigrati Lozina, Rašović i Renzuto. Najviše pozornosti na konferenciji za novinare je bilo usmjereno prema njima, najviše pitanja. Prvi Talijan u povijesti Juga  je svoje obraćanje počeo na hrvatskom, s 'Dobar dan'. Potom je nastavio na talijanskom uz pomoć prevoditelja. 

Kobešćak kaže kako je Renzutu glavni zadatak naučiti hrvatski. Novi je u Jugu i predsjednik, ali nije Dumančić od jučer. Dugi niz godina je u najužem vodstvu kluba. Bio je jasan kao dan na konferenciji za novinare.

- Nema alibija za novu momčad. Tri trofeja su cilj, te plasman na završni turnir. Ipak imamo šest svjetskih prvaka u momčadi - naglasio je Dumančić. 

Je li se trener slaže s predsjednikom? Kobešćak se prvo zahvalio Dumančićevom prethodniku, Lukši Jakobušiću, koji je pak po njemu bio najbolji sportski djelatnik u Hrvatskoj u protekle dvije godine. Potom je Jugov trener odgovorio na pitanje. Ne bježi od onoga što je najavio predsjednik.

Branitelj naslova, Jug CO i doprvak, Jadran Carine HN derbi 1. kola Triglav Regionalne lige igraju u subotu, 7. listopada u Gružu s početkom u 19 sati. 

25. travanj 2024 13:03