StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

EUROPSKO PRVENSTVO DO 17 GODINA Hrvatska u četvrtfinalu

13. rujna 2017. - 00:21

Hrvatska je pobjednik skupine 'A' na Europskom prvenstvu za igrače do 17 godina na Malti te se plasirala izravno u četvrtfinale. Naši su čekali hoće li Mađarska u zadnjoj utakmici u skupini dobiti Crnu Goru s devet i više pogodaka razlike. Kako se to nije dogodilo, Mađarska je bila bolja sa samo jedan razlike (12:11), Hrvatska je zahvaljujući boljoj pogodak razlici prva.

Crna Gora je čak vodila sa 7:2, 8:4 i 10:7. Pobjeda joj je donosila drugo mjesto, a Mađare gurala na treću poziciju. Mađari su na kraju okrenuli utakmicu u svoju korist i poveli s 11:10. Crna Gora je izjednačila nakon čega je Mađarska pogotkom 47 sekundi prije kraja ostvarila pobjedu. Crna Gora nije uspjela u zadnjem napadu izbjeći poraz, ali i da je uspjela ne bi preskočila Mađarsku.

Naši čekaju u četvrtfinalu pobjednika ogleda Rusija – Rumunjska. Osmina finala se igra u srijedu, 13. rujna. Mađarska u osmini finala igra protiv Gruzije, a pobjednik će u četvrtfinalu na Grčku. Španjolska i Turska su suparnici u osmini finala, a boljeg čeka Srbija. To je gornji dio ždrijeba. U donjem, gdje su Hrvatska, Rusija i Rumunjska još su Francuska, Crna Gora i Italija. Francuska i Crna Gora igraju u osmini finala, dok boljeg iz tog ogleda čeka Italija.

Četvrtfinala se igraju u četvrtak, 14. rujna. Hrvatska igra u 19 sati.  

Podsjetnik, Hrvatska je na startu natjecanja u skupini 'A' dobila Crnu Goru s 13:9, potom odigrala 10:10 s Mađarskom te na kraju dobila Ukrajinu s 19:5. U sastavu hrvatske reprezentacije su četvorica igrača Jug Croatia osiguranja, vratar Antonio Vukojević te Petar Pejić, Filip Kržić i Kristijan Čulina. 
 

25. travanj 2024 10:12