StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI PRIJELAZNI ROK

GRUŽ POTVRDIO Šestorica otišla, trojica došla, a trojica produžila: Jug CO slabiji, ali i dalje jak da obrani tri naslova

5. rujna 2017. - 12:46

Vaterpolski klub Jug Croatia osiguranje je na svojim službenim stranicama te priopćenjem potvrdio ono što se pisalo još prošli mjesec: nakon Luke Lozine, Splićanina, koji igra na poziciji centra, a koji je potpisao na dvije godine, doveden je srpski reprezentativac Viktor Rašović te talijanski reprezentativac Vincenzo Renzuto Iodice. Rašović je bio suigrač Lozini u Barceloneti, igrao je prije toga pet sezona za beogradsku Crvenu zvezdu, dok je Renzuto Iodice nosio kapicu Posillipa. Srpski i talijanski reprezentativac potpisali su jednogodišnje ugovore. Talijanski mediji, koji su pisali kako njihov reprezentativac stiže u Jug CO, spomenuli već kako bi Renzuto Iodice već iduće ljeto trebao postati član Brescie.  

Novost u Jug CO je produženje ugovora trojice igrača, dvojice seniorskih reprezentativaca te jednog juniorskog. Marko Macan je potpisao novi petogodišnji ugovor te će nositi kapicu Jug CO do 2022. godine. Xavi Garcia, kojem ističe ugovor 2018. godine, potpisao je na još tri godine, do ljeta 2021. godine, a Nikola Pavličević je produžio ugovor za još godinu dana. 

Šestorica igrača od kojih su četvorica uvelike zaslužna za uspjehe Jug CO u posljednje dvije sjajne sezone napustila su Gruž. U kapici Jug CO nećemo više gledati Brazilca Felipe Perronea, najboljeg stranca u povijesti kluba, koji se nakon dvije sezone vratio u Barcelonetu. Skupa s njim je stigao i sad otišao natrag u Barcelonetu Josip Vrlić, centar, koji će nakon igranja za brazilsku reprezentaciju biti na raspolaganju hrvatskom izborniku Ivici Tucku. Juga su napustila dvojica bivših hrvatskih reprezentativaca, Pavo Marković i Paulo Obradović. Marković karijeru nastavlja u Zagrebu, igrat će za Mladost, dok će Obradović ubuduće nositi kapicu Olympiacosa iz Pireja. Osim Markovića i Obradovića otišla su još dvojica igrača ponikla u Jugu: jedan na posudbu (Toni Popadić u španjolski Mediterrani), a jedan na školovanje u SAD (Jacob Merčep).

Jug CO je na papiru svakako slabiji nego prošle godine, ali i dalje jak u odnosu na konkurenciju u domaćem prvenstvu i kupu te Regionalnoj ligi, natjecanjima u kojima brani naslove. U četvrtom natjecanju, europskoj Ligi prvaka u kojoj je zadnje dvije sezone prvo osvojio naslov, a potom izgubio finale, s obzirom na promjene borit će se za plasman na završni turnir. Podsjetnik, u skupini su mu suparnici Olympiacos u koji je otišao Obradović, a za koji igraju Josip Pavić, Andro Bušlje te većina reprezentativaca Grčke. Zatim, Barceloneta u koju su se vratili Perrone i Vrlić, a koja ima nekoliko španjolskih reprezentativaca. Tu je povratnik u elitu Dinamo Moskva koji ima devet reprezentativaca Rusije plus tri igrača iz Srbije. Njemački Hannover je solidan, najslabiji je beogradski Partizan. U skupinu će ući još dva sastava iz kvalifikacija u kojima igraju Eger, OSC, Brescia... Četiri prva mjesta u skupini vode na završni turnir, koji se igra u Genovi (domaćin PRO Recco).

Prvu utakmicu u novoj sezoni Jug CO igra početkom listopada. U 1. kolu Regionalne lige u Gruž stiže hercegnovski Jadran Carine.  

20. travanj 2024 12:06