StoryEditorOCM
Vaterpolo34. PRVENSTVO DUBROVAČKIH KUPALIŠTA U VATERPOLU

FINALE ISTO KAO LANI Tko će po drugi put biti prvak Divlje lige?

Piše PSD.
9. kolovoza 2017. - 22:57

I lani je polufinale bilo Kamen mali - Elita. I tada, kao i ove godine, slavila je Elita s dva pogotka razlike. Lani sa 7:5, a sad sa 6:4. U očekivano zanimljivijem polufinalu na Dančama Kamen mali je vodio s 1:0 i 3:2, a Elita s 2:1, 4:3 te, nakon što je Boris Maškarić u posljednjoj četvrtini poravnao na 4:4 sjajnim pogotkom iz daljine, iznenadio je baš sve, nitko nije očekivao njegov udarac, sa 5:4 i 6:4. Elita je do 5:4 stigla nepune tri minute prije kraja, a u idućem napadu, dvije minute i 12 prije kraja, otišla je pogotkom Gorana Milića do 6:4. Junak pobjede Elite bio je Tomislav Rudinica. Postigao je dvije trećine pogodaka Elite u polufinalu. Pogađao je za 1:1, 2:1, 3:3 i 5:4. Ante Režić je bio strijelac za vodstvo Elite sa 4:3. S druge strane za 1:0 Kamen malog i 2:2 mrežu Elite je naciljao Nikša Vragolov, a Mihael Voinić u drugoj četvrtini za vodstvo cavtatske momčadi s 3:2.

U drugom polufinalu je bilo kao u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu 2014. godine. FUN H2O je bio poput Njemačke, a Turčin Danče je doživio sudbinu Brazila. Na brazilskoj Maracani je prije tri godine bilo 7:1 za Njemačku. Na Dančama sad su 'narančasti' početkom treće četvrtine imali velikih 9:0 te su njihovi brojni navijači mogli početi razmišljati o finalu već sredinom utakmice.

Elita je treći put u finalu. Ima polovičan učinak. Izgubila je prvo finale 2001. od K.I.K.S.-a, a dobila prošle godine drugo, i to FUN-a savladala sa čak 13:3. FUN H2O Mlini je četvrti put u finalu, i to sve je ostvario u zadnjih pet godina. Dobio je finale 2014. protiv Palacea, a izgubio 2013. od Kamena malog te 2016. godine od Elite. 

U povijesti Divlje lige prvi put se dogodilo 1998. da su u finalu isti suparnici kao i godinu dana prije. U finalu 1997. K.I.K.S. (Kupalište ispod kina Slavice) je dobio Copacabanu. Iduće godine je Copacabana uzvratila.

Veliko finale, kao i utakmica za treće mjesto između Turčin Danče i Kamena malog, igra se u ponedjeljak, 14. kolovoza u Portu.

USKORO SLIKOVNICA NAŠEG FOTOREPORTERA ŽELJKA TUTNJEVIĆA S POLUFINALNOG DANA

POLUFINALA
Elita - Kamen mali 6:4
DANČE
Sudac Marko Matijević
ELITA: Miro Boroje, Mirko Ivandić, Ivica Plečaš, Tomislav Rudinica (4), Jakša Matušić, Miho Klaić, Ante Režić (1), Ivica Nikolić, Marko Kortizija, Goran Milić (1), Ivica Stanišić, Nikola Matana, Pero Memed, Boris Agatić. Treneri: Maro Šušić i Božo Lujo.
KAMEN MALI: Lukša Lasić, Boris Maškarić (1), Mihael Voinić (1), Vlaho Rajčević, Dinko Guljelmović, Andi Drobac, Mihajlo Vragolov, Pero Banac, Nikša Vragolov (2), Andrej Drobac, Goran Jerković, Mijo Vragolov, Nikola Maškarić, Nikša Guljelmović.
Četvrtine: 2:2, 0:1, 2:0, 2:1.

FUN H2O Mlini - Turčin Danče 13:4
DANČE
Sudac Marko Matijević
FUN H2O MLINI: Ivo Žeravica, Maro Martić (1), Drago Bego, Nikola Grbić (1), Antonijo Sentić (2), Danijel Zonić, Žarko Matičević, Maro Dabelić, Ivan Buić (1), Mato Miloslavić (6), Lino Glavočić, Nikola Matičević, Đivo Zec, Vedran Kuzman (1). Trener: Nikola Masar.
TURČIN DANČE: Željan Radulović, Ivo Braenović, Đivo Lučić, Andrija Martić, Ivan Gjurašić (2), Maro Lučić, Vlaho Račić, Jovica Radulović, Matko Konjuh, Franko Bašica, Branimir Butigan (1), Periša Pavlović, Stijepo Ljubimir, Bruno Radić.
Četvrtine: 3:0, 4:0, 3:1, 3:3.

18. travanj 2024 21:31