StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVNIK DOČEKAO SVOJE VATERPOLISTE, ZLATNE SA SVJETSKOG PRVENSTVA U BUDIMPEŠTI

OVACIJE ZA SVJETSKE PRVAKE Ponosni smo na vas

31. srpnja 2017. - 11:10

Slavili su cijelu noć u Budimpešti. Potom krenuli kući. Oko 15 sati su prešli mađarsko-hrvatsku granicu. Oko 18 sati bili na dočeku u Zagrebu, a potom je svatko krenuo na svoju stranu. Put Dubrovnika zrakoplovom iz Zagreba krenula su čak osmorica zlatnih i sjajnih hrvatskih vaterpolista od njih ukupno trinaest, koji su nas oduševljavali protekla dva tjedna u Budimpešti na Svjetskom prvenstvu gdje su sa šest pobjeda u isto toliko nastupa uzeli najsjajnije odličje.

U Dubrovnik su stigli hrvatski reprezentativci koji su ponikli u Jugu ili za njega igraju: Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Andro Bušlje, Sandro Sukno i Xavi García. Jednog po jednog je nekoliko stotina Dubrovčana te gostiju grada, koji su se okupili na Stradunu ispred crkve svetog Vlaha u prvom satu ponedjeljka, 31. srpnja, pozdravili velikim pljeskom. Gorjele su pritom bengalke. Vijorile se hrvatske zastave.

S jedne strane osmorice zlatnih, na skalinima svetog Vlaha, mlađi kadeti Jug Croatia osiguranja s trenerom Aljošom Lončarićem, koji su u nedjelju, dan nakon trijumfa reprezentacije na SP-u u Mađarskoj, osvojili u Zagrebu pokal pobjednika Kupa Hrvatske (oni su također dobili pljesak za uspjeh), a s druge strane župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, dogradonačelnica Jelka Tepšić, pročelnici Marijeta Hladilo i Miho Katičić, zatim vodstvo Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje: Tomislav Dumančić, Željan Konsuo, Srđan Gavranić..

-Još nismo svjesni što smo napravili – rekao je najbolji centar Svjetskog prvenstva, član najbolje sedmorke, Jugov Zagrepčanin Luka Lončar.

- Odigrali smo sjajan turnir. Fantastično. Ovaj dočeka nam je najveća nagrada - isaknuo je Marko Bijač.

- Hvala svima, osjetili smo vašu podršku, idemo sada proslaviti - naglasio je Loren Fatović.

- Živio sveti Vlaho - uzviknuo je Xavi Garcia, a potom je isti poveo skandiranje: 'Hrvatska! Hrvatska! Hrvatska!'

Nije Xavi ispuštao mikrofon te je na kraju čak i zapjevao: Moja Domovina - Moja Domovina - ima snagu zlatnog žita - ima oči boje mora - moja zemlja Hrvatska...

- Ponosni smo na Vas - čestitali su im u ime svih župan i gradonačelnik.

27. travanj 2024 03:04