StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

ČETVRTFINALE SVJETSKOG PRVENSTVA Ratko Rudić: Ovo je jedna od tih velikih i važnih utakmica!

25. srpnja 2017. - 20:11

Ratko Rudić je u Budimpešti. Prati što se događa na Margaritinom otoku. Zovu ga sad Talijani te žele čuti što najtrofejniji svjetski vaterpolski trener, koji je bio i njihov izbornik, a ne samo hrvatski, kaže za najjače četvrtfinale Svjetskog prvenstva, ogled Hrvatska – Italija, koji se igra ovog utorka s početkom u 22 sata.

- Velika utakmica – naglasio je Rudić.

- Italija je pokazala u utakmici s Mađarskom puno. Bila je bliža pobjedi. Završilo je bez pobjednika. Iako je u zadnji tren kod kuće morala zbog bolesti ostaviti svoja tri igrača, u Budimpešti je bila odlična. Pokazala se jako dobrom.

Citiramo Rudiću riječi talijanskog izbornika Alessandra Campagne: Što je u nogometu utakmica Italija – Njemačka, to je u vaterpolu Italija – Hrvatska!

- Da, to je upravo to. Veliki rivali. Morski susjedi. Odigrali smo kroz povijest puno velikih i važnih utakmica. I ova je jedna od tih. Ne samo zbog snage naše i talijanske reprezentacije, činjenice kako su obje sami vrh svjetskog vaterpola u ovom trenutku, već i zbog toga što je četvrtfinale najteža utakmica na svakom velikom natjecanju.

Tko je bio bolji učenik Ratka Rudića, Ivica Tucak ili Alessandro Campagna?

- Ha, neću raditi usporedbu. Reći ću samo kako sam duže bio s Campagnom te kako su obojica odlični treneri.

Italija vas je ugodno iznenadila. Hrvatska?

- Sve je bilo više nego dobro. Kontrolirala je rezultat. Bilo je malo nervoze protiv Rusije, ali dobro je da smo i to imali uoči završnice Svjetskog prvenstva. Takve stvari kad se dogode, i kad se iz njih iziđe kao pobjednik, dobre su za ovakve utakmice kakva je bez sumnje utakmica s Italijom – zaključio je Rudić.

25. travanj 2024 01:08