StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

SVJETSKO PRVENSTVO Sad se zna raspored završnice: nećemo prvo na domaćina!

22. srpnja 2017. - 01:42

Iako je Mađarska u zadnjem kolu dobila Francusku sa 'samo' šest razlike (13:7), a Italija bila bolja od Australije s osam (13:5) te tako stigla do bolje pogodak razlike od domaćina (Mađarska plus 16 a Italija plus 17), pobjednik skupine 'B' je Mađarska. Naime, ukoliko su dva sastava bodovno poravnata, a njihov međusobni ogled je završio bez pobjednika, što je ovdje slučaj (Mađarska i Italija imaju po 5 bodova, međusobni rezultat 9:9), tada se ne gleda ukupna pogodak razlika, već tko je s više razlike dobio trećeg u skupini. Tu je Mađarska uspješnija jer je Australiju u 1. kolu savladala s 13:3.

Dakle, Mađarska je već u četvrtfinalu, a Italija će kao druga iz skupine 'B' u osmini finala igrati protiv Kazahstana, koji je bio treći u skupini 'A'. Pobjednik te utakmice bit će suparnik Hrvatskoj u četvrtfinalu SP-a. Četvrtfinala se igraju u utorak, 25. srpnja. Hrvatska, koja je bila najbolja u 'D' skupini, igra u 22 sata. Ukoliko u nedjelju, 23. srpnja, kad se igraju utakmice osmine finala, Kazahstan ne napravi svjetsko čudo, za polufinale će se naši boriti s Talijanima.

U skupini 'A' prva je Crna Gora i ona u četvrtfinalu čeka boljeg iz ogleda Grčka - Japan, Mađarska u četvrtfinalu igra s pobjednikom Španjolska - Rusija, a Srbija, pobjednik 'C' skupine čeka boljeg iz ogleda Brazil – Australija.

U polufinalu će naši, ako budu uspješni, igrati protiv Srbije.

19. travanj 2024 18:11