StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

SVJETSKO PRVENSTVO Hrvatska se probudila u nastavku, mirakul u utakmici Japan - SAD!

19. srpnja 2017. - 20:50

Dobila je Hrvatska u Budimpešti Rusiju s 10:8, ostvarila drug pobjedu nakon startnih 12:7 protiv SAD-a, međutim, nije, što se očekivalo, kolo prije kraja osigurao prvo mjesto u skupini 'D'. Razlog? Zvuči nevjerojatno: Japan je dobio SAD sa čak 15:7 te sad Hrvatska za prvo mjesto u skupini, koje vodi izravno u četvrtfinale, ne smije izgubiti protiv Japana.

Ako je igra protiv Amerikanaca bila sjajna, protiv Rusa je u prvom poluvremenu bila loša. Rusija je povela s 2:0. Dobila prvu četvrtinu s 3:1 te u drugoj vodila sa 6:3. Prvi pogodak smo postigli u 7. minuti utakmice. Realizirali u tom trenutku četvrtog igrača više. Rusi su u prvoj četvrtini četiri puta pogledali prema našim vratima i postigli tri pogotka. Ivica Tucak je napravio promjenu na vratima. Ivan Marcelić je zamijenio Marka Bijača. Ulazilo im je sve i u drugoj četvrtini. Bijač je opet stao među vratnice na početku nastavka u kojem smo gledali opet dobru Hrvatsku te Rusija više nije imala izgleda iako se dobro trebalo namučiti za konačnih 10:8. Zablistao je Maro Joković, koji je sa četiri pogotka bio prvi naš strijelac te Sandro Sukno. Posao su nam malo otežali i suci s nekoliko čudnih odluka. Izbacilo je to iz takta našeg izbornika, isključen je i Luka Lončar zbog prigovora. Protiv Japana će našu reprezentaciju zbog toga voditi Mile Smodlaka. Neće biti ni Lončara.

Prođe li uspješno Japan, što se očekuje, Hrvatska bi u četvrtfinalu trebala igrati s uspješnijim iz ogleda u kojem će se sastati treći iz skupine 'A' (Brazil, Kazahstan, Crna Gora i Kanada) i drugi iz skupine 'B' (Francuska, Australija, Mađarska i Italija). Kako stvari stoje u bazenu to bi trebala biti Mađarska ili Italija. Četvrtfinala se igraju u utorak, 25. srpnja. S Japanom igramo u petak, 21. srpnja (13.30 sati). 

2. KOLO / SKUPINA 'D' Hrvatska – Rusija 10:8
BUDIMPEŠTA
Plivalište Alfred Hajós na Margaritinom otoku. Gledatelja 1000. Suci: Koryzna (Poljska) i Ohme (Njemačka)
HRVATSKA: Bijač (8 obrana), Macan, Fatović (1), Lončar (1), Joković (4), Buljubašić, Vukičević, Bušlje, Sukno (3), Krapić, Šetka (1), Garcia, Marcelić (1 obrana). Izbornik: Ivica Tucak.
RUSIJA: Korneev, Lazarev (1), Vasilyev, Dereviankin, Bugaychuk (1), Ashaev (1), Merjulov (1), Nagaev (1), Suchkov (1), Kholod, Lisunov (1), Shepelev, Ivanov (7 obrana). Izbornik: Sergey Evstigneev.
Igrač više: Hrvatska 14/8, Rusija 9/3
Četvrtine: 1:3, 3:3, 4:1, 2:1.

24. travanj 2024 16:23