StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

VATERPOLSKE NADE Cavtatu slavi svoju prvu medalju u Kupu Hrvatske!

16. srpnja 2017. - 15:42

Nade Vaterpolskog kluba Cavtat osvojile su broncu u Kupu Hrvatske. Prije 16 godina su mlađi kadeti Cavtata bili drugi u prvenstvu i to je do danas bila jedina medalja u povijesti za cavtatski klub u jednom od ukupno dva državna natjecanja, prvenstvu i(li) Kupu.

- Bila je to generacija rođenih 1988. i mlađi. Igrali su tada između ostalih Boris Maškarić, Sandro Sukno, Josip Šutalo... - prisjetio se Vlaho Lise, koji je prije 16 godina igrao i osvojio tu prvu medalju za cavtatski klub u završnici državnog prvenstva, a sad je vodio s klupe i doveo generaciju rođenih 2005. i mlađi do bronce u Kupu Hrvatske.

- Bila je dobra i generacija rođenih 2001. godine i mlađi. Dva puta je igrala u polufinalu završnih turnira, ali na kraju bila četvrta. Gubila je tu zadnju utakmicu na turniru, utakmicu za treće mjesto - dodao je Lise.

Ove zime u kvalifikacijama za prvenstvo Hrvatske ova momčad nada Cavtata pobjeđivala je sve redom. Potom je osvojila uoči završnog turnira prvenstva Hrvatske turnir 'Tomo Udovičić' u Gružu, ali na završnom turniru uz sve pobjede prvi i jedini poraz te prvi i jedini remi u prvenstvu, te kad se sve zbrojilo - slabija gol razlika, izbacila je Cavtat iz borbe za medalju. Do kraja turnira je dobili su sve utakmice, ali to je bilo dovoljno (tek) za peto mjesto.

- Nastavili su i dalje naporno raditi, a uvijek su bili takvi i zato su tu gdje jesu. U vrhu – naglasio je Lise. U svakom razgovoru je znao spomenuti kako djeca Cavtata izgube po dva sata dnevno putujući iz Cavtata do Gruža na trening i natrag. I tako više od dvije godine. Lise je s njima napravio prve vaterpolske korake. Išao korak po korak. Generacija koja je obećavala, za koju su mnogi govorili kako će biti nešto od nje, sad ima potvrdu kako je prava.

U utakmici za treće mjesto na završnom turniru Kupa Hrvatske na zagrebačkoj Šalati, nakon izgubljene bitke u subotu navečer za finale, poraza od OVK POŠK, Cavtat je protiv splitskog Jadrana poveo pogotkom Marka Glavinića. U drugoj četvrtini Ivuša Burđelez je bio strijelac za 2:1 i 3:2. Nakon toga 'crna rupa'. Jadran je s 3:0 na poluvremenu imao dva pogotka viška (5:3). Sredinom treće četvrtine niz splitskog sastava prekinuo je svojim trećim pogotkom Ivuša Burđelez, i to iz peterca. Cavtat je izjednačio na 5:5 pogotkom Bruna Bobića, a poveo pogotkom Marka Glavinića 15 sekundi prije kraja treće četvrtine. U posljednjoj četvrtini Marko Glavinić pogađa za 7:5. Jadran postiže šesti pogodak, a 26 sekundi prije kraja utakmice Ivuša Burđelez svojim četvrtim pogotkom potpisuje konačnih 8:6.

- Teško ih je bilo utješiti nakon što su na državnom u Rijeci ostali bez borbe za medalju. Sad je druga krajnost. Njihovoj sreći nema kraja - rekao je Lise. Utakmicu za treće mjesto Cavtat je igrao u sastavu: Bruno Jurković, Petar Kušelj, Matej Herendija, Ivan Miljanić, Zvonimir Miloglav, Ivan Glavinić, Ivuša Burđelez (4), Nikola Krik, Marko Glavinić (3), Bruno Bobić (1), Ivor Miljan Popović, Marko Piplica, Niko Balić i Kristina Hanzijer. Brončanu medalju zaslužili su još i Jakov Kurtić te Antonio Grmoljez

- Želio bih nešto posebno naglasiti, a to je da je ovaj uspjeh, brončana medalja, isključivo zasluga ove ekipe, njih šesnaestoro. Čestitam im na svemu te skidam kapu. Bravo! - zaključio je Lise.

Jug CO šesti, Pavlić najbolji strijelac
Nade Jug CO poražene su na kraju u utakmici za peto mjesto od zagrebačke Mladosti s 10:4 (Vlaho Pavlić sva četiri pogotka za Jug CO, ujedno sa 16 pogodaka prvi strijelac turnira) te su na kraju zauzele šesto mjesto. Sedmi je Medveščak, a posljednji osmi Solaris. U utakmici za sedmo mjesto Medveščak je sa 6:5 dobio Solaris. Primorje EB je osvojilo Kup Hrvatske. U finalu je riječki sastav dobio OVK POŠK s 8:2. Primorje EB ima najboljeg vratara turnira (Ivan Mauro Čubranić) i najboljeg igrača (Kristijan Vekić).

19. travanj 2024 23:22