StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KUP HRVATSKE ZA NADE Cavtat krenuo pobjedom, Jug CO porazom

14. srpnja 2017. - 01:39

Nade Cavtata su bile uspješne na startu završnog turnira Kupa Hrvatske, koji se do nedjelje, 16. srpnja igra na zagrebačkoj Šalati, dok su nade Jug Croatia osiguranja upisale poraz.

Cavtat je s 13:2 (3:1, 4:1, 4:0, 2:0) nadigrao Medveščak. Ivan Glavinić sa četiri pogotka je bio prvi strijelac Cavtata, Ivuša Burđelez i Marko Glavinić su postigli po tri, Marko Piplica dva te jedan Bruno Bobić. Pod vodstvom trenera Vlaha Lise još su igrali Bruno Jurković, Petar Kušelj, Jakov Kurtić, Ivan Miljanić, Zvonimir Miloglav, Nikola Krk, Ivor Miljan Popović, Niko Balić i Kristina Hanzijer.

U drugoj utakmici 'B' skupine u kojoj su Cavtat i Medveščak, Jug CO je poražen od riječkog Primorja EB s 10:2 (3:0, 6:0, 0:2, 1:0). Jure Jarak i Vlaho Pavlić su postigli po jedan pogodak za Jug CO za koji su pod vodstvom trenera Željka Vukčevića još igrali: Nikša Brzica, Mauro Prkoča, Petar Kulaš, Jakov Cvjetković, Lukša Čagalj, Bruno Bronzić, Božo Brajović, Davor Paviša, Stjepan Brajović, Pero Perak, Vito Jakobušić i Lovro Pavlović.

U petak, 14. srpnja, igraju se utakmice 2 i 3. kola natjecanja po skupinama. U 2. kolu ogledat će se Cavtat i Jug CO, a u 3. kolu Cavtat igra protiv Primorja EB, a Jug CO protiv Medveščaka. Prva dva mjesta u skupini vode u polufinale, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani sastavi skupina razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta.

U 'A' skupini su HAVK Mladost, Solaris te dva splitska kluba, OVK POŠK i Jadran. U 1. kolu HAVK Mladost i Jadran su odigrali bez pobjednika, 3:3, a OVK POŠK je s 12:2 dobio Solaris.
 

24. travanj 2024 01:56