StoryEditorOCM
VaterpoloNOVI TRIJUMF VATERPOLSKOG KLUBA JUG CROATIA OSIGURANJE

KADETSKI KUP HRVATSKE Jurišić opet zaključao vrata, Jugaši slave duplu krunu!

9. srpnja 2017. - 18:13

Kadeti Jug Croatia osiguranja pobjednici su Kupa Hrvatske. U finalu završnog turnira, koji je odigran u Gružu, dobili su Zadar 1952. sa 11:4 (4:1, 2:1, 2:2, 3:0). Hrvoje Zvono je postigao pet pogodaka u finalu, jedan više nego kompletna momčad Zadra 1952. Dva puta je mrežu suparnika tresao Zvonimir Perić, a po jednom Josip Tolja, Maro Banić, Roberto Radić i Ivan Kisić. Ivan Jurišić (na slici) odličan na vratima Jug CO. Zaustavio je 12 od 16 udaraca Zadrana u okvir gola. Budući je bio odličan i u prethodnim utakmicama, ne čudi što je izabran za najboljeg vratara završnice.

Pod vodstvom trenera Frana Karača i pomoćnog trenera Joška Turka u finalu su za Jug CO još igrali Šime Šimunović, Nikola Ljepava, Nedjeljko Ljuban, Leo Gojan, Matej Miloglav, Luka Živalj i Dominik Lončarić, a na finalnom turniru još je igrao Lovro Borovina, Lauren Baletić i Mateo Milošević

Jugovi kadeti su tako osvojili duplu krunu u 2017. godini. Zadrani su im bili suparnici i u finalu državnog prvenstva. Tada se igralo u Zadru. I tada je Ivan Jurišić, jugov vratar, izabran za najboljeg. Sad u Gružu, u završnici Kupa Hrvatske, Zadar 1952. je u skupini dobio Jug CO s 8:6, ali u finalu domaćin nije dozvolio iznenađenje. Jugaši su dobili preostale tri utakmice na turniru. U skupini KPK s 10:7 i Mladost s 9:7 te u polufinalu Mornar BS s 10:5.

Treće mjesto zauzeo je Mornar BS koji je s 13:7 dobio splitski ogled za broncu protiv Jadrana. U utakmici za peto mjesto zagrebačka Mladost je s 13:7 dobila riječko Primorje EB, a u utakmici za sedmo mjesto KPK je bio boji od Medveščaka sa 14:6 (4:1, 1:2, 4:1, 5:2) igrajući u pod vodstvom trenera Marjana Kosovića u sastavu: Andrija Botica, Marijan Duhović, Nikola Žuvela, Toni Mozara (3 pogotka), Hrvoje Žuvela (1), Deni Lulak, Roko Krkeljaš, Viktor Antunović (1), Petar Tedeschi (3), Danijel Caktaš (1), Domagoj Čale (2), Franko Fabris (1), Jakov Bakarić i Marin Čumbelić (2). Korčulani su nakon četiri poraza nastup u Gružu na završnom turniru Kupa Hrvatske zaključili pobjedom te osvajanjem sedmog mjesta.

Osim što je Jugov vratar Ivan Jurišić izabran za najboljeg vratara turnira, Drago Stanić iz Zadra 1952. izabran je za najboljeg igrača, a nagrada za najboljeg strijelca sa 17 pogodaka otišla je u ruke igrača Mladosti, Marka Holzingera.

23. travanj 2024 15:38