StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JUNIORSKI KUP HRVATSKE Jugaši ostali bez snage i medalje

2. srpnja 2017. - 17:17

Juniori Jug Croatia osiguranja poraženi su u utakmici za brončanu medalju od riječkog Primorja EB s 10:8 (0:1, 1:3, 6:1, 3:3) na završnom turniru Kupa Hrvatske, koji je odigran na splitskoj Zenti.

Sve je odlično počelo za Jug CO. Nakon prve četvrtine  vodstvo 1:0, potom u drugoj 3:0 te na poluvremenu 4:1. Ali, u trećoj četvrtini preokret riječkog sastava, koji je napravio seriju 4:0, poveo 5:4 te potom vodio 7:5. U posljednjoj četvrtini je Jug CO tri puta uspijevao doći na pogodak zaostatka (7:6, 8:7 te minutu i 46 sekundi prije kraja utakmice na 9:8). Imao je svaki put napad za izjednačenje. Lovro Paparić je svojim trećim pogotkom 46 sekundi prije kraja riješio pitanje pobjednika te osigurao Primorju EB brončanu medalju.

Jacob Merčep je bio prvi strijelac Jug CO sa 4 pogotka, Kristijan Čulina, Filip Kržić, Mavro Farčić i Toni Sambrailo su postigli po jedan pogodak. Toni Jarak je imao 2 obrane, a Antonio Vukojević 6. Još su igrali Petar Pejić, Ivo Brailo, Maroje Vidosavljević Vučić, Marko Žuvela, Leo Cukrov, Karlo Krmek i Boris Ivaniš.

- Pali smo fizički, zbog nekoliko ozlijeđenih igrača nismo imali veliku rotaciju i to je Primorje iskoristilo. Plivački nas je pregazilo te zasluženo ostvarilo pobjedu. Naravno, žalostan sam jer smo ostali bez medalje. Ne mogu biti zadovoljan, ali nisam previše ni razočaran. Ove zime kad smo na završnom turniru prvenstva Hrvatske osvojili srebro, mogli smo biti i peti. Nijanse su odlučivale. Sad je bilo isto tako. Nismo uspjeli i ponavljam, ne mogu biti zadovoljan – naglasio je Veselin Đuho, trener juniora Jug CO.

U finalu završnog turnira Kupa Hrvatske zagrebačka Madost, aktualni prvak je sa čak 15:7 dobila domaćina, OVK POŠK te osvojila duplu krunu.

19. travanj 2024 15:49