StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JUNIORSKI KUP HRVATSKE Jugaši u polufinalu, i to protiv OVK POŠK, a Đuho kaže: 'Za finale moramo odigrati svoju najbolju utakmicu!'

30. lipnja 2017. - 21:26

Juniori Jug Croatia osiguranja su u polufinalu završnog turnira Kupa Hrvatske, koji se igra na splitskoj Zenti. Pobjedom protiv Solarisa s 11:6 (1:2, 3:1, 4:0, 3:3) u posljednjem, 3. kolu prvog dijela turnira, zauzeli su drugo mjesto u skupini 'B' te će za finale igrati protiv OVK POŠK, domaćina, koji je bio najbolji u skupini 'A'.

Jacob Merčep (na slici) sa 4 pogotka bio je prvi strijelac Jug CO u utakmici odluke, tko će uz zagrebačku Mladost, koja je prije zadnjeg kola osigurala prvo mjesto u skupini, još iz skupine 'A' u polufinale. Dva puta je mrežu Solarisa zatresao Filip Kržić, a po jednom Petar Pejić, Kristijan Čulina, Ivo Brailo, Marko Žuvela i Karlo Krmek. Još su igrali Toni Jarak, Maroje Vidosavljević Vučić, Leo Cukrov, Mavro Farčić, Toni Sambrailo, Antonio Vukojević i Boris Ivaniš.

- Bit će zahtjevno u polufinalu. OVK POŠK je u odluci tko će biti pobjednik skupine 'B' deklasirao riječko Primorje EB. Ako želimo ući u finale, kao što smo uspjeli i ove zime na završnom turniru prvenstva Hrvatske, morat ćemo odigrati najbolju utakmicu na turniru. Nismo bez izgleda – istaknuo je Veselin Đuho, trener juniora Jug Croatia osiguranja te se potom osvrnuo na nastup svoje momčadi u skupini. Poraz 13:7 u 1. kolu od Mladosti, aktualnog prvaka. Potom dvije pobjede za drugo mjesto i plasman u polufinale. U 2. kolu bolji 7:2 od Mornara BS te u posljednjem, 3. kolu, 11:6 od Solarisa. 

- Ukupno, bilo je vrlo dobro. U prvoj utakmici, bez obzira na činjenicu što smo igrali nakon što smo izašli iz autobusa, nismo mogli protiv Mladosti, aktualnog prvaka, koji je još jači nego ove zime kad je osvojio naslov. Sad im je tu i Marin Dašić, koji je možda i njihov najbolji igrač. Ponavljam, tu nismo imali što tražiti. Nakon toga odlično smo odigrali protiv Mornara. Vratar Toni Jarak je s 19 obrana briljirao, i ne samo vratar. Ukupno smo obranu odigrali sjajno. Ta me je utakmica najviše zadovoljila. U odluci, tko će u polufinale, utakmici protiv Solarisa, početak nam je bio loš, ali poslije je sve bilo više nego dobro te smo zasluženo među četiri najbolje momčadi – naglasio je Đuho.

Polufinala su na rasporedu u subotu, 1. srpnja. U prvom s početkom u 17.30 sati igraju Mladost i Primorje EB, a potom, u drugom, od 18.45 sati, OVK POŠK i Jug CO. Turnir Kupa Hrvatske završava u nedjelju, 2. srpnja.
 

20. travanj 2024 13:03