StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA ZAVRŠNOM TURNIRU EUROPSKE VATERPOLSKE LIGE PRVAKA

UŽIVAJMO U FINALU, REKAO JE XAVI GARCIA 'Sve što smo napravili do danas je nevjerojatno, ali idemo dalje, ne želimo sad stati!'

Piše PSD.
27. svibnja 2017. - 13:53

BUDIMPEŠTA Tonči Vlašić

Odradili su Jugaši trening jutro nakon velike pobjede protiv PRO Recca te plasmana u finale. Napustili su velebnu Duna Arenu svega pet sati prije početka velikog finala protiv Szolnokija. Odluka o prvaku Europe počinje u 16.45 sati. Szolnoki prvi put prvak Europe ili peti put Jug CO?

- Zadnja utakmica sezone, i najvažnija utakmica. I najljepša utakmica. Vidim da je ekipa mirna. Radili smo kako smo trebali – rekao je Xavi Garcia. Szolnoki?

- Szolnoki ove sezone igra odlično. Mađarska liga je po meni najjača liga na svijetu, a Szolnoki je u finalu slavio s 3:0 protiv Egera. Za njima je jedna utakmica na Final Six-u, dok će nama finale biti treća u 48 sati. Ponavljam, spremni smo i za to. Uživajmo. Baš tako. Trebamo uživati.

Bilo bi najbolje prvo dobiti pa onda uživati, zar ne?

- Da. Da. Znate, vjerovali smo prije Olympiacosa da možemo dobiti. Vjerovali smo prije PRO Recca da možemo dobiti. Vjerujemo i sad uoči Szolnokija kako možemo dobiti.

Dakle, opet će početi 3:0 i 4:1 za Jug, kao što je bilo protiv Olympiacosa te PRO Recca?

- Samo da ne bude 3:0 za Szolnoki… Ha, ha. Ma, vidjeli ste kako je Olympiacos napravio 5:0 protiv nas, kako je PRO Recco u trećoj četvrtini s 3:0 stigao do vodstva 7:6. Hoću reći, utakmica traje 32 minute te ako i počnemo dobro, pa i ako ne krene dobro, nema stajanja. Ima vremena za sve. Ponavljam još jednom: uživajmo. Drugu sezonu za redom smo u finalu Lige prvaka. Ovo nitko nije očekivao. I samo ovo je veliki rezultat.

I dok Jug igra svoje drugo uzastopno finale, Garcia je tu jači. Njemu je ovo treće finale u nizu. U kapici Primorja EB je 2015., kad je Final Six bio u Barceloni, igrao finale protiv od PRO Recca.

- Da, nisam se toga ni sjetio. Ha, dobro je. Što se ovog finala tiče, nadam se da možemo osvojiti trofej. To bi bilo nešto nevjerojatno. Oba puta dobiti PRO Recco u polufinalu u Budimpešti, dva puta biti bolji i od Olympiacosa na Final Six-u. Sve što smo napravili do danas je nevjerojatno, ali idemo dalje. Ne želimo sad stati.

Jugaši su spremni za veliko finale! 

25. travanj 2024 06:21